Meest duurzame distributiecentrum van Europa

Afbouwen doe je natuurlijk met Acoustifit
Meest duurzame distributiecentrum van Europa

Het distributiecentrum New Logic III met de bijnaam The Tube, is gevestigd op bedrijvenpark 'Het Laar' in Tilburg. Het is het meest duurzame DC van Europa. met een BREEAM-NL certificaat outstanding dankzij de zeer hoge score van 98,48%. 

 

Slimme technologie en duurzame materialen

De ontwikkelaar heeft deze indrukwekkende score gerealiseerd met onder andere een luchtdichte buitenschil, zonnepanelen, automatisch dimmende ledverlichting, drievoudig isolatieglas, extra dakisolatie, warmtepomp en E-ketels.

Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan een gezond en prettig binnenklimaat, waaraan de Knauf Insulation Acoustifit met ECOSE® Technology een mooie bijdrage heeft kunnen leveren bij de realisatie van 6.600 m²
binnenwanden. Acoustifit voldoet aan de allerhoogste eisen voor gezonde binnenluchtkwaliteit en heeft bovendien uitstekende geluidsisolerende eigenschappen.

Geen anonieme blokkendoos

Volgens Jos Kagenaar, Senior Business Development Executive bij Rhenus Contract Logistics, past het hoge duurzaamheidsniveau van The Tube bij de ambities van het familiebedrijf Rhenus. “We hebben vorig jaar op het dak van ons distributiecentrum in Son 15.000 zonnepanelen laten leggen, wat zorgt voor een capaciteit van 4 miljoen Kilowatt uur (kWh). Daardoor zijn we als Rhenus in een klap CO2-neutraal.” Ook constateert Kagenaar dat opdrachtgevers in toenemende mate aan de logistiek dienstverlener vragen om te investeren in duurzaamheid. “Met name uit de hoek van hightech en medical devices zien we deze vraag steeds meer komen. Er ligt een businesscase achter deze investering. We besparen met dit gebouw straks veel energie, daar investeren we veel geld in maar dat betekent dat als dit dc straks over 15 of 20 jaar weer op de markt komt, nog altijd veel meer waarde vertegenwoordigt dan een anonieme blokkendoos.”

NewLogic III BREEAM Outstanding voor duurzaam vastgoed
NewLogic III met Knauf Insulation isolatie binnenafwerking
BREEAM certificaat hoog scoren met Knauf Insulation

 

BREEAM-NL credits

BREEAM is in Nederland inmiddels een bekende certificering. BREEAM-NL kijkt integraal naar de duurzaamheid van een gebouw. De isolatieoplossingen van Knauf Insulation dragen onder meer bij aan maximaal 40 credits + 1 innovatiepunt. 
Bekijk ons BREEAM-NL informatieblad


NewLogic III heeft een totale oppervlakte van circa 60.400 m², waarvan 40.000 m² warehouse, 4.400 m²
kantoor en 16.000 m² VAL (Value Added Logistics).

Gebruikte producten
Opdrachtgever DOKVAST
Architect Habeon Architecten
Aannemer Heembouw