Landsherenkwartier Deventer

Renovatie = verduurzaming
Landsherenkwartier Deventer

Het Landsherenkwartier in Deventer bestond uit jaren ’60 woningen. Jarenlang was de gedachte om de wijk te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Toen de crisis toesloeg, stagneerde de vraag naar nieuwbouwwoningen echter sterk. Daarop werd besloten om het Landsherenkwartier te renoveren en zo goedkope, moderne en duurzame starterswoningen aan te bieden.

Fors hoger energielabel

Bij de renovatie of verduurzaming van de oude woningen speelde isolatie een belangrijke rol. De naoorlogse panden waren slecht (of niet) geïsoleerd. De buitenschil moest dan ook grondig worden verbeterd. De Naturoll glaswoldekens werden gekozen om een veel hogere isolatiewaarde te bereiken. Naturoll glaswol zorgt voor uitstekende thermische prestaties. Het energielabel van de woningen werd dan ook opgehoogd van D naar A. De gerenoveerde woningen kregen hiermee een veel duurzamer karakter.

Aantrekkelijke woonwijk

De voltooiing van de renovatie in 2016 leverde veel publiciteit op. Het Landsherenkwartier is weer een fijne omgeving om in te wonen. De vraag naar woningen in de wijk bleek veel groter dan in de tijd dat hier nieuwbouwplannen waren. Vooral onder starters is het Landsherenkwartier nu een gewilde plek met relatief goedkope, maar duurzame woningen. Het project ontving landelijk erkenning in de vorm van de NRP Gulden Feniks. Deze prijs wordt jaarlijks aan renovatie- of transformatieprojecten uitgereikt.

dakelementen Landsherenkwartier Deventer
dakelementen Landsherenkwartier Deventer
Landsherenkwartier
Gebruikte producten
Opdrachtgever Woonbedrijf Ieder1
Aannemer Hegeman Bouwgroep
Prefab daken en kappen De Groot Vroomshoop Houtbouw