Innovatieve isolatie goede score binnenlucht kwaliteit

nhow RAI Amsterdam gebouwd met BREEAM Excellent certificaat
Innovatieve isolatie goede score binnenlucht kwaliteit

Het nhow RAI Amsterdam wordt het grootste en meest duurzame hotel van de Benelux. Het hotel onderscheidt zich met een baanbrekend design en state-of-the-art faciliteiten. Het telt 650 kamers en het gebouw is maar liefst 91 meter hoog met op de bovenste verdieping een restaurant, bar en televisiestudio.

Baanbrekend design toonbeeld van duurzaamheid

Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil het Signaal leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel. Het hotel wordt een nhow, het designlabel van NH Hotel Group. Door baanbrekend design, een onderscheidende programmering en state-of-the-art faciliteiten moet een verblijf in nhow een unieke beleving zijn.

BREEAM-NL ‘Excellent’ certificering

Bij de start bouw heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd aan ontwikkelaars COD en Being Development. Met een score van ruim 80% voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen (minimaal 70%) voor de ‘Excellent’ certificering, zo heeft Dutch Green Building Council bekend gemaakt.

Duurzaamheid en bouwmaterialen

Binnen BREEAM weegt de categorie gezondheid en comfort zwaar mee in de te behalen credits. Het is dan ook logisch dat bouwers kiezen voor duurzame materialen die zoveel mogelijk bijdragen aan deze credits. Acoustifit levert een hoge bijdrage aan de geluidsisolatie en scoort zeer laag op de uitstoot van vluchtige stoffen dankzij het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology.

Wil je weten hoe isolatie van Knauf Insulation met ECOSE Technology bij draagt aan BREEAM Credits? Ga dan naar onze BREEAM pagina.

Meer over BREEAM
 

 

nhow RAI Amsterdam restaurant en bar op 91 meter hoogte
nhow RAI Amsterdam iconisch design
nhow RAI Amsterdam elke kamer een uniek  ontwerp
90% van de tijd zijn we binnen, gezonde binnenluchtkwaliteit is daarom van het grootste belang!
Duurzaam Thuis
Goede isolatie kamers nhow RAI Amsterdam
BREEAM Excellent voor nhow RAI Amsterdam met Acoustfit van Knauf Insulation
Gezonde binnenlucht en uitstekende isolatie in nhow RAI Amsterdam
Gebruikte producten
Opdrachtgever COD, Being Development
Architect OMA, Rem Koolhaas
Bouwbedrijf Pleijsier Bouw
Eindgebruiker NH Hotel Group