Grand Hotel Nassau, Breda

Van sober klooster tot luxe hotel
Grand Hotel Nassau, Breda

Wat begon met drie monumentale, eeuwenoude hofhuizen en een kapel uit 1900 moest worden omgetoverd tot een luxe, exclusief en comfortabel hotel dat aan de 21e-eeuwse standaarden voldoet op het gebied van design, kwaliteit en duurzaamheid. De opdrachtgever voor het Hotel Nassau in Breda streefde naar een zeer hoog akoestisch niveau. De geluidsoverdracht van gangen naar hotelkamers en tussen hotelkamers onderling moest tot een minimum beperkt worden. De monumentale eigenschappen van het oude pand riepen om oplossingen op maat. Knauf Insulation bood de uitkomst.

Unieke kenmerken van historische waarde

Hoog geluidscomfort

Bouwpartners kregen al in het voortraject advies en werden tijdens het bouwproces begeleid door een projectadviseur van Knauf. Aan de hand van een gedetailleerd projectboek met zowel standaardoplossingen als maatoplossingen heeft Knauf ook de isolatie oplossingen van Knauf Insulation in het proces toegepast.

In de gangen die grenzen aan de hotelkamers is tussen de wanden 60 mm Acoustifit verwerkt. Dit geldt ook voor de scheidingswanden tussen de hotelkamers. Bij enkele wanden is zelfs een dubbele laag aangebracht. Deze toepassing van glaswolplaten levert een geluidsisolatie van 67 dB op. Het Grand Hotel Nassau biedt daarmee hotelkamers met een zeer hoge geluidswering, passend bij de vijf sterren die het hotel rijk is. Bovendien zijn de scheidingswanden tussen de hotelkamers dankzij de opbouw een uur brandwerend. 

Om de buitengevel van het historische pand te isoleren, is gekozen voor een voorzetwand met metalen staanders en daartussen 60mm Acoustifit. Achterlangs is de voorzetwand voorzien van een extra laag van 90mm Acoustifit. Daarmee wordt een Rc behaald van 3,5.

De geneugten des levens

De gasten van Hotel Nassau Breda genieten in alle rust van de karakteristieke locatie met een hoog niveau van luxe en comfort. Naast de gewenste geluidswering heeft Knauf Insulation met de isolatiesystemen ook een hoge brandwerendheid gerealiseerd. Het gebouw voldoet mede hierdoor aan de hoge esthetische, comfort- en veiligheidseisen die zijn gesteld door hotelketen Marriot. Hotel Nassau Breda maakt onderdeel uit van deze keten.

Grand Hotel Nassau is gerenoveerd met akoestische en thermische isolatie van Knauf Insulation
Lobby van Grand Hotel Nassau in Breda
KnaufZeker project Knauf en Knauf Insulation Grand Hotel Nassau Breda
Gebruikte producten
Opdrachtgever Mariott
Architect Lukas Ruijs/ C5 Architecten
Aannemer Van de Ven Bouwbedrijf, Veghel
Verwerker Verhoeven Montage, Heesch