Energiebesparen met isolatie

Woning veel warmer, energierekening lager
Energiebesparen met isolatie

Mevrouw de Jong woont samen met haar man in een prachtige bungalow. De woning staat in een gezellige wijk in Sneek en is gebouwd in de jaren "70. Na de isolatie is de woning veel warmer en er wordt jaarlijks fors bespaard op de energierekening. 

Waarom hebt u gekozen voor isolatie?

Maandelijks betaalden we een best hoog bedrag voor onze energierekening. We dachten in eerste instantie dat onze woning geïsoleerd was, totdat we de kozijnen lieten vervangen en in een lege spouw keken. Omdat we graag comfortabel wilden wonen en ook een bijdrage aan een schoner milieu wilden leveren, besloten we onze woning te laten isoleren. 

Hoe kwam u in contact met Pluimers? 

Nadat we erachter kwamen dat de woning niet geïsoleerd was, zijn we ons gaan oriënteren. We hadden vier bedrijven uitgenodigd om hun verhaal te doen. Per toeval kwam er ook een jongeman van Pluimers aan de deur vanwege een buurtcollectief. De klik met deze Pluimers adviseur was zo goed dat we direct een afspraak hebben gemaakt en de overige bedrijven hebben afgebeld. 

Wat heeft u laten isoleren en waarom juist deze maatregelen? 

We wilden graag de totale woning laten isoleren. We hebben gekozen om de spouwmuren en de vloer te laten isoleren. Vervolgens hebben we het glas laten vervangen voor HR IsoGlass. Subsidie vanuit de provincie zorgde voor een extra duwtje in de rug om deze maatregelen te nemen. 

Merkt u het verschil in energieverbruik?

Ons maandbedrag is tot nu toe met € 40,- gedaald, bijna € 500,- per jaar. We kijken al uit naar de nieuwe jaarafrekening om te zien hoeveel het gasverbruik is gedaald. 

Merkt u na het isoleren verschil in comfort?

De vloer en de muren zijn beduidend warmer. We zetten nu 's avonds op tijd de verwarming uit en de volgende ochtend is het nog steeds heerlijk warm. Verder is de muffe lucht verdwenen als we terug komen van vakanties. De woning is nu een stuk aangenamer. 


 

We hebben een nieuw energielabel aangevraagd en zijn van G naar C gegaan. Een enorme sprong!
Mevrouw De Jong

Hoe is het contact met Pluimers verlopen?

Het contact met de vertegenwoordiger was heel leuk. Hij was altijd bereikbaar en beantwoordde al onze vragen. Verder zijn we tevreden over de uitvoering, alles was na de isolatie keurig afgewerkt. Pluimers heeft van ons een 10 verdiend!

Opdrachtgever Familie de Jong
Verwerker Pluimers Isolatie