Da Vinci College, Roosendaal

Duurzaam schoolgebouw met hoge eisen aan akoestiek en brandveiligheid
Da Vinci College, Roosendaal

Het vernieuwde Da Vinci College in Roosendaal is eind 2015 opgeleverd als een modern en duurzaam schoolgebouw. In een schoolgebouw is akoestiek van het grootste belang. Leerlingen moeten geconcentreerd kunnen werken zonder geluidsoverlast uit andere lokalen. Zeker op een VMBO-school zoals het Da Vinci College met zijn diverse praktijkruimten. Naast akoestiek was ook een hoge brandveiligheid bij de bouw van het nieuwe gedeelte een belangrijke eis.

Extra goed geïsoleerde omgeving

Tijdens de bouw zijn scheidingswanden met metalen staanders (enkelframe en dubbelframe) gemonteerd. Gekozen werd voor het Acoustifit isolatiemateriaal van 40mm. Bij de scheidingswanden met dubbelframe werden de wanden voorzien van twee keer 40mm Acoustifit glaswolplaten. Dit zorgde voor extra goede prestaties op het gebied van geluidsisolatie, die ligt tussen de 48 en 56dB. Bij het dubbelframe liep dit op tot wel 67dB. Daarnaast is het Acoustifit door zijn veerkrachtige vezelstructuur eenvoudig op maat te snijden en prettig te verwerken tussen de metalen staanders.

Binnenluchtkwaliteit en Programma Frisse Scholen

Voor scholen is de kwaliteit van de binnenlucht van essentieel belang. Hier zijn dan ook niet voor niets specifieke eisen voor in het Programma van Eisen Frisse Scholen. Er wordt een maximum aan VOC gesteld. Gebruik van Knauf isolatiematerialen ligt dan voor de hand. Omdat de isolatie gemaakt wordt met ECOSE is de bouwer er zeker van dat er geen toegevoegde formaldehyde, geen fenol of acrylaten in zit. Dat wat er niet in zit kan er ook niet uitkomen. Wel zo veilig. 

Heraklith houtwol - akoestisch comfort en brandveilig

Naast de glaswolplaten werden in het Da Vinci College ook Heraklith houtwolpanelen toegepast. Dit gebeurde in de praktijklokalen van het scholengebouw. De Heraklith panelen worden gecombineerd met hoogwaardige isolatiematerialen waardoor zowel de isolatie als de afwerking van wanden (of plafonds)  aan hoge eisen voldoet op het gebied van akoestiek en brandwerendheid. Precies zoals in Roosendaal gewenst was.

Gegarandeerde kwaliteitsmaterialen

De KnaufZeker prestatiegarantie was voor het Da Vinci College van toepassing door het gebruik van meerdere producten van Knauf en Knauf Insulation. Hiermee is voor zowel het isolatiemateriaal als de scheidingswanden gegarandeerd dat deze over een langere periode presteren wat ze moeten presteren. Dat kan de prestaties van de leerlingen van het Da Vinci College alleen maar ten goede

Entree Da Vinci College Roosendaal
Foyer Da Vinci College Roosendaal
Heraklith Houtwolpanelen in praktijklokaal Da Vinci college Roosendaal
Wood Wool / Heraklith
DaVinc College praktijklokalen met Heraklith houtwolcementpanelen van Knauf Insulation
Da Vinci College KnaufZeker project Knauf en Knauf Insulation
Gebruikte producten
Opdrachtgever Ons Middelbaar Onderwijs
Architect Ecor Hoogstad Architecten & iMd
Aannemer BVR Roosendaal
Afbouwbedrijf Garant Projectafbouw Tilburg