Bouwbedrijf Noordersluis isoleert met Supafil Cavity XL in Lelystad

Isoleren van binnenuit heeft de toekomst
Bouwbedrijf Noordersluis isoleert met Supafil Cavity XL in Lelystad

Hanzepark Lelystad is een kleinschalig project van achttien vrije sector huurwoningen. Het bestaat uit twee naast elkaar gelegen blokken van elk negen grondgebonden woningen. Bouwbedrijf Noordersluis koos voor de isolatie van deze nieuwbouwwoningen voor Supafil Cavity XL van Knauf Insulation.

 

Inblaaswol voor nieuwbouw

Supafil Cavity XL is een spouwmuurisolatie die is gebaseerd op Supafil Cavity Wall, een methode die vooral wordt toegepast bij na-isolatie van niet of slecht geïsoleerde spouwmuren bij bestaande woningen (renovatie). Het inblazen van deze waterafstotende vlokken gebeurt van buiten naar binnen. Pluimers Isolatie is speciaal door Knauf Insulation geselecteerd om deze methode van isoleren in Nederland toe te passen. Bij nieuwbouw wordt de spouwmuurisolatie, die bestaat uit vlokken inblaaswol, van binnenuit aangebracht. Zo kan het werk onder nagenoeg alle weersomstandigheden worden uitgevoerd. Zelfs bij vorst!

Supafil Cavity XL inblaaswol voor nieuwbouwwoningen

 

Geen opslag en afval

Supafil Cavity XL heeft als voordeel dat het onder alle weersomstandigheden kan worden verwerkt. Onder alle weersomstandigheden kunnen twee specialisten in principe twee rijwoningen per dag isoleren. 

Ook is opslag van isolatiematerialen verleden tijd met de verwerkers van Pluimers. Zij nemen s´ochtends hun materiaal en machines mee en zorgen dat aan het einde van de werkdag alles weer retour gaat, inclusief afval. 

Pluimers isolatie past Supafil Cavity XL toe in Lelystad

 

Bewezen systeem

Het inblazen van deze waterafstotende vlokken gebeurt van buiten naar binnen. In Nederland zijn intussen ruim 220.000 woningen op deze manier geïsoleerd. Ook de methode van inblazen van binnenuit voor nieuwbouw bestaat al een aantal jaar. In het Verenigd Koninkrijk zijn al ruim 70.000 woningen op deze manier geïsoleerd.

Supafil Cavity XL laat zich het beste omschrijven als inblaaswol. Met dit innovatieve isolatiesysteem speelt Knauf Insulation in op de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen, die binnenkort van kracht wordt. Deze wet geeft meer zekerheid over de kwaliteit van het geleverde werk. In deze wet wordt de verantwoordelijkheid voor het leveren van kwaliteit behoorlijk aangescherpt, waarbij de focus van vooraf toetsen verschuift naar het bij de oplevering laten zien dat het aan de voorschriften is voldaan.

Lees meer over Supafil Cavity XL

Ik geloof zeker dat deze manier van isoleren de toekomst heeft.
Martin Nijkamp, technisch commercieel adviseur Pluimers
Opdrachtgever ReadyforLiving
Architect Van Manen en Zwart, Drachten
Aannemer Bouwbedrijf Noordersluis
Verwerker Pluimers Isolatie