Appartementen Woudenberg

Pluimers Isolatie blaast spouw in van binnenuit
Appartementen Woudenberg

De spouwmuren van deze nieuwbouw appartementen in Lunteren zijn geisoleerd met SUPAFIL Cavity XL. Deze innovatieve manier van isoleren wordt uitgevoerd door specialisten, weersonafhankelijk en onder gecontroleerde omstandigheden. 

Aannemer Wim Heij zag al vroeg de voordelen van het isoleren van de spouwmuur met SUPAFIL Cavity XL. Wim Heij zegt daarover: "In de traditionele bouw brengt de metselaar de spouwmuurisolatie aan. Maar als je bedenkt dat het proces van metselen afhankelijk van het type gebouw al snel 4 tot 8 weken in beslag kan nemen, dan betekent dit dat het ook nodig is om de spouw tussentijds steeds af te dekken. Omdat het in Nederland nogal eens wil regenen wordt de spouw regelmatig zeiknat. De metselaar moet na het werk de klus tussendoor steeds opnieuw afdekken." 

Bij de appartementen die Aannemerbedrijf Wim Heij realiseerde aan  Dorpsstraat in Woudenberg is de spouw van binnenuit gevuld met SUPAFIL Cavity XL. Wim Heij vertelt  "Het proces is absoluut interessant! De bouwtijd loopt als een speer. De metselaar kan gelijk doorgaan en hoeft zich niet te bekommeren om de isolatie in de spouw. We hebben het globaal nagerekend en dit scheelt behoorlijk wat tijd en dus geld. Er is geen kans op diefstal of beschadigde pakken omdat je pallets heen en weer zet. Er zijn met dit proces veel minder handelingen nodig in afvoer en opslag. En er is geen snijafval, ook dit loopt gemiddeld al gauw op tot zo'n 5%. En aan 1 kub of 2 kub afval zit je ook zo". 

Wim Heij vult nog aan "Wat me hieraan bevalt is dat het een kant en klaar systeem is. We krijgen er een rapport bij zodat we weten dat we onder garantie bouwen".  

Door de ontzorging die we zien met SUPAFIL Cavity XL kunnen wij efficiënter bouwen
Wim Heij, Aannemer
Projectgegevens

Prestatie Rc: 4,70 m2K/W

Start bouw: 2016
Start metselwerk: begin 2017 
Start isoleren: maart 2017
Tijdsduur isoleren: 4,5 uur voor oppervlakte van circa 135m2 inclusief voorbereidingen 
Oplevering gebouw: mei 2017

Testbox SUPAFIL Cavity XL Knauf Insulation kwaliteit boven alles
Het inblazen van de wol SUPAFIL Cavity XL gebeurt van binnenuit en is dus weersonafhankelijk
Boorpatroon voor inblazen SUPAFIL Cavity XL
Appartementen Woudenberg Spouwmuur van binnenuit geisoleerd met SUPAFIL Cavity XL
Opdrachtgever Wim Heij, Lunteren