Albert Schweitzer Ziekenhuis

Albert Schweitzer Ziekenhuis

Het Albert Schweitzer ziekenhuis is een ziekenhuis met vier locaties en twee buitenpoliklinieken. Om deze locaties optimaal te benutten, wordt er veel uitgebreid en verbouwd. Bij het bouwen van de nieuwe oogpoli is Cavitec spouwmuurisolatie in de gevel verwerkt.  Deze valt mooi in de gevel dankzij het zwarte glasvlies waarmee de glaswolplaat is afgewerkt. 

”Er zijn heel wat meters isolatieplaten gebruikt en tot grote tevredenheid. Het zwarte glasvlies zorgde ervoor dat ze direct met de juiste zijde naar buiten toe konden worden geplaatst. Strak materiaal, prettig om mee te werken. Niet in de laatste plaats doordat de ECOSE Technology ervoor zorgt dat je vrijwel stofvrij kunt werken. Bovendien bewijzen we ook het milieu een goede dienst. Een sterk punt van Knauf Insulation is de begeleiding op de bouwplaats, waar we uitgebreide instructie kregen. We zullen zonder twijfel de nieuwe minerale wol vaker gebruiken.” (Mari van de Wassenberg, Bouwbedrijf Hurks van der Linden)

 

Bouwen met zo weinig mogelijk belasting voor het milieu vinden we erg belangrijk. Dit heeft ongetwijfeld een rol gespeeld bij de keuze voor de isolatieplaten met ECOSE Technology.
Bram Plaisier, EGM Architecten
Opdrachtgever Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht