AFAS Software

Gebouw waar de mens op één staat
AFAS Software

Om te voorzien in de enorme groei van AFAS Software is op de locatie van het voormalige Bank Giro Centrale gebouw in Leusden– ook wel ‘De Bunker’ genoemd – een nieuw multifunctioneel complex gebouwd. Het nieuwe kantoor van AFAS Software is een state-of-the-art-complex dat er vanuit de lucht uitziet als een bloem. Behalve de kantoren met flexibele werkplekken zijn er een sportzaal, opnamestudio’s, een imposant atrium en restaurant en zelfs een theater met een capaciteit van ruim achthonderd bezoekers gehuisvest. De architect wilde iets neerzetten dat bezoekers zou verrassen. Dat ze denken: wow, wat gebeurt hier allemaal? Dit effect heeft het nieuwe AFAS kantoor zeker.   

Visie op duurzaamheid

AFAS Software heeft bij de ontwikkeling van het nieuwe kantoor een duidelijke visie gehad. Een gebouw zet je neer voor de gebruikers. Dat het welzijn van de medewerkers belangrijk is, heeft zich vertaald in een duurzaam gebouw waarin je ontspannen en prettig kunt werken. 

Spectaculair ontwerp

Niet alleen het gebouw, dat er van bovenaf uit ziet als een bloem, ook het interieur is gemaakt op basis van een spectaculair ontwerp. Het nieuwe kantoor van AFAS Software straalt luxe, comfort en door alle gebogen lijnen ook dynamiek en beweging uit.

Of je nu kijkt naar de trappenhuizen, het atrium, restaurant, de gangen of het theater, je vindt overal de gebogen lijnen terug die vroegen om extra details. Muller Afbouwgroep heeft duizenden meters aan gipskoven geplaatst in ruim 100 varianten.

Knauf heeft voor de nieuwbouw van AFAS Software verschillende wand- en akoestische plafond systemen geadviseerd die elk aan specifieke eisen tegemoet komen. Met de producten Diamond Board, Cleaneo UFF 8/15/20Rplus met zwart vlies en Acoustifit glaswol en natuurlijk de standaard A-plaat, hebben Knauf en Knauf Insulation bijgedragen aan: brandwerendheid, geluidsisolatie en – absorptie, hardheid en stootvastheid.

Akoestische wanden en plafonds

In de glazen koepel bevindt zich een heus theater met een capaciteit van 800 bezoekers en koninklijke loges. De balkons zijn net als veel plafonds in het AFAS complex eveneens afgewerkt met geperforeerde Knauf Cleaneo platen. De technische ruimtes en wanden rond het podium zijn afgewerkt met Heraklith A2 Afbouwpanelen in de kleur grijs.

Knauf heeft in een vroeg stadium al met de bouwpartners Dura Vermeer en Muller Afbouwgroep geschakeld om aan de vereisten te voldoen. Door deze betrokkenheid kunnen wehet beste advies geven, wat we uitwerken in een gedetailleerd projectboek. Voor dit project is bovendien een proefopstelling gemaakt zodat de klant de opgebouwde wand in de ­­­praktijk kan zien en testen. Knauf biedt bovendien bouwplaatsbegeleiding en verricht inspecties tijdens het werk.

Gebruikte producten
Opdrachtgever AFAS Software
Architect Steef van der Veldt, Just Architects
Aannemer Dura Vermeer
Afbouwbedrijf Muller Afbouwgroep