ABB Bouwgroep bouwt duurzame villa Maasdam

Spouwmuurisolatie met hoge isolatiewaarde in de gevel
ABB Bouwgroep bouwt duurzame villa Maasdam

Het ontwikkel- en bouwbedrijf ABB Bouwgroep kenmerkt zich door de grote variatie in projecten. Zo transformeert de ABB Bouwgroep voormalige fabrieks- en kantoorlocaties naar comfortabele wooncomplexen, zoals De Nieuwe Admiraliteit in Rotterdam of t Schuttersveld in Delft.

ABB Bouwgroep ontwikkelt en bouwt volledig nieuwe woonwijken. En tot slot heeft het bouwbedrijf een ‘op maat’ poot. Zo bouwen ze in Maasdam momenteel een vrijstaande villa.

Omdat ze hier werken met onze spouwmuurisolatie TP 432KD gingen we een kijkje nemen.

Het metselwerk is in volle gang en zelfs de pannen worden al gelegd op deze strak vormgegeven villa.

Wat er ook strak uitziet is de spouwmuurisolatie. Want natuurlijk wordt deze villa gebouwd conform alle eisen op het gebied van duurzaamheid en met een hoge Rc waarde voor de buitenschil.

De metselaar Koos van Van Steenis Metselwerken over de spouwmuurisolatie ““De isolatieplaat is stug genoeg, de isolatie sluit goed aan en prikt met de nodige aandacht over de ankers. Het is beter dan de isolatie die ik hiervoor gebruikte”.

Deze spouwmuurisolatie werkt een stuk prettiger
Koos van Steenis, van Steenis Metselwerken

Onze Accountmanager Raymond Lucas geeft aannemers regelmatig verwerkingsadvies over de toepassing van spouwmuurisolatie “Je merkt dat aannemers zich voorbereiden op de Wet Kwaliteitsborging. Dan moet je de Rc waarde van de gevel kunnen borgen. Wij adviseren aannemers om over te stappen op boorankers. Deze kun je precies op de juiste plek plaatsen en met precies de hoeveelheid die nodig is. Zo verlaag je de Rc waarde niet onnodig.”

Rc calculator Knauf Insulation

 

Met deze spouwmuurisolatie in een dikte van 140 mm realiseer je de vereiste Rc isolatiewaarde van 4,7 m2.K/W volgens de NTA 8800.

Bekijk hoe jij uitkomt in jouw toepassing met onze handige Rc calculator. 

Naar Rc calculator

Gebruikte producten
Opdrachtgever ABB Bouwgroep