8 woningen in Voorhout geïsoleerd met Supafil Cavity XL

Hoge isolatiewaarde bij geringe spouwbreedte
8 woningen in Voorhout geïsoleerd met Supafil Cavity XL

In Voorhout heeft van der Hulst Bouwbedrijf 8 moderne nieuwbouwwoningen gebouwd. In hun zoektocht naar een isolatie met een hoge isolatiewaarde, kwamen zij bij de Supafil Cavity XL uit.

Behaal een hoge isolatiewaarde

Met Supafil Cavity XL is het mogelijk om een hoge isolatiewaarde te behalen in de spouw bij nieuwbouw. Met de komst van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) sinds dit jaar moet de gevel bij nieuwbouw voldoen aan een Rc van 4,7 m².K/W. Wanneer je spouwmuur van 155 mm volledig vult met Supafil Cavity XL realiseer je de vereiste isolatiewaarde voor nieuwbouw. 

Snelle en kwalitatieve verwerking

Supafil Cavity XL kan zowel vanuit binnen als buiten worden geïsoleerd, dit maakt de verwerking van het product weersonafhankelijk. De verwerking van Supafil Cavity XL wordt altijd gedaan door gespecialiseerde en gecertificeerde verwerkers. Bij dit project was het verwerkende bedrijf VIC Isolatie Culemborg. Doordat de verwerking van Supafil Cavity XL weersonafhankelijk is en wordt verwerkt door professionals heeft dit een positief effect op de snelheid van de verwerking en de kwaliteit van de isolatie.

Brandveilige isolatie

Supafil Cavity XL is onbrandbaar en dus een uitstekende keuze als u brandveilige isolatie wilt plaatsen. De inblaaswol heeft een Euro Brandklasse A1

Is een luchtspouw overbodig?

Vanuit de markt krijgen wij vragen over het effect van het volledig vullen van een spouwmuur. Heeft dit effect op de droging van de gevel en zo ja? in welke mate? De Universiteit van Gent heeft hierover een onderzoek uitgevoerd. "Welke invloed heeft het volledig vullen van de spouwmuur op het drogingsproces?" Uit het onderzoek blijkt dat dit geen aantoonbaar effect heeft. In het filmpje hieronder legt Hoogleraar Arnold Janssens het je uit.

Meer weten? Ga naar de productpagina of download direct de catalogus

Gebruikte producten
Opdrachtgever Van der Hulst Bouwbedrijf
Onderaanemer VIC Isolatie Culemborg
Projecttypering Woningbouw
Projectsoort Nieuwbouw