10 woningen ‘Heren aan de singel’ te Losser

TP 432KD Spouwmuurisolatie van Knauf Insulation
10 woningen ‘Heren aan de singel’ te Losser

Begin 2022 is Roosdom Tijhuis begonnen met het isoleren van de spouw met de TP 432KD glaswolplaat van Knauf Insulation. 20 pallets zijn geleverd bij het project in Losser.

Goede prestaties spouwmuurisolatie

Met de glaswolplaat TP 432KD (140 mm dik) van Knauf Insulation voldoet het project aan de vereiste Rc van 4,7 m2.K/W. Deze spouwmuurisolatie past perfect in de gemiddelde spouw bij nieuwbouw. De glaswolplaten sluiten door de flexibele vezelstructuur heel goed aan op het binnenspouwblad. Zo voorkomt het project een valse luchtspouw die met harde isolatiematerialen sneller ontstaan. Hetzelfde geldt voor bouwelementen als kozijnen en de aansluiting van de platen onderling. Eenvoudig isoleren zonder kieren. Aanvullend afdichten is niet nodig. Je realiseert de vereiste thermische prestatie eenvoudiger in de praktijk.

De TP 432KD is een erg mooi product. De naden sluiten goed aan en de afwerking is strak.
Willard Baan, Roosdom Tijhuis

Wil je meer weten over hoe je dit product het beste kan verwerken, bekijk dan eens de handige tips.

Duurzame spouwmuurisolatie

De spouwmuurisolatie TP 432KD scoort goed op duurzaamheid. Glaswol bestaat uit gerecycled glas (tot 80%) en is in basis dus een circulair materiaal. Knauf Insulation maakt alle glaswol met het 100% natuurlijke bindmiddel Ecose® Technology. Voor de productie van Ecose is zo’n 70% minder energie nodig dan voor traditionele bindmiddelen. Er worden géén chemicaliën toegevoegd zoals formaldehyde, fenol of kleurstoffen. Ook is het product DECLARE Label gecertificeerd, dat wil zeggen dat er geen ingrediënten in zitten die op de Red List staan.

De isolatie wordt bovendien optimaal gecomprimeerd zodat er meer vierkante meters op een pallet en in een vrachtwagen gaan. Zo verlagen we niet alleen de CO2 footprint, maar heb je ook minder opslag op de bouwplaats nodig. 
 

Isolatie zonder irritatie

Met de glaswol van Knauf Insulation haal je niet alleen met gemak de thermische prestatie, het werkt ook gewoon heel prettig. Want dankzij de Ecose® Technology is er geen jeuk, geen stof, geen geur. Isolatie zonder irritatie dus. Het is makkelijk op maat te snijden en voelt zacht aan. Want ook met nieuwe op regels op papier, moet werken in de praktijk leuk blijven!

Bekijk MEER PROJECTEN MET TP 432KD spouwmuurISOlATIE

Gevelisolatie zorghotel
SPOUWMUURISOLATIE MET HOGE RD
TP 432KD
KARSTEN KIEST TP 432KD SPOUWMUURISOLATIE
Gebruikte producten
Opdrachtgever Roosdom Tijhuis