Wat zegt het bouwjaar over de isolatiewaarde van je woning?

By Vivian Kennes
29 november, 2019

Laten we maar met de deur in huis vallen: isoleren is niet alleen heel verstandig voor het klimaat, maar ook heel verstandig voor je portemonnee. Gasprijzen blijven stijgen dus je verdient veel isolatiemaatregelen in een paar jaar terug. Bovendien kun je nu gebruik maken van de SEEH-subsidie, wat het nog aantrekkelijker maakt. De overheid betaalt dan namelijk een deel van jouw investering terug. Maar hoe weet je nu eigenlijk of en hoe jouw woning nog geïsoleerd kan worden? Het antwoord daarop begint bij het bouwjaar.

Bouwjaar van voor 1978

Het bouwjaar van je woning zegt veel over de isolatiewaarde van je woning. Veel huizen van voor 1978 zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. Voor deze huizen geldt dat (na)isoleren een goede investering is, want met isolatie kun je bij deze woningen een groot verschil maken. Is je huis in de periode daarna gebouwd (tot 1982), dan werd je woning waarschijnlijk voorzien van matige spouw- en dakisolatie. Meestal zijn de ramen niet van dubbel glas en is er nog geen vloerisolatie. Ook bij deze woningen kun je veel besparen op je energierekening met betere isolatie.

Bouwjaar 1983 – 1991 en na 1992 

Zo’n 35 jaar geleden werden huizen wel geïsoleerd, maar de kwaliteit van het isolatiemateriaal was nog niet zo goed. Eigenlijk zijn de woningen die na 1992 zijn gebouwd pas voorzien van de beste isolatiematerialen.

Weet je het bouwjaar van je woning niet? Dat kun je opzoeken op de site van het Kadaster.
Conclusie is dat vooral de woningen gebouwd voor 1978 maar ook die uit de periode 1983 en 1991 de moeite waard zijn om te isoleren. En vergeet niet dat er op dit een moment gunstige subsidieregeling is om dit aan te pakken. Niet alleen voor je portemonnee, maar zeker ook voor een beter milieu en meer wooncomfort.

Is jouw woning geschikt voor isolatie?
 

Vraag dan direct een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan bij Pluimers. 
Ontdek wat (na)isoleren voor jouw woning en portemonnee kan betekenen.

Een gesprek met een Pluimers adviseur geeft inzicht in de mogelijkheden voor jouw koopwoning
Gratis Adviesgesprek

Wil je weten welke maatregelen jij het beste kunt nemen voor jouw woning? 

Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.