Vraag naar duurzaamheid neemt toe in bouwsector

Door Tim Kusters op 24 maart, 2020

De vraag naar duurzame producten vanuit de vastgoedsector, vanuit de bouwpromotoren. neemt toe. Vooral voor commerciële ruimtes en kantoorgebouwen. “We merken dat zij de waarde van hun vastgoed langer willen houden en zelfs vergroten”, zo vertelt Koen Huysmans, project adviseur bij Knauf.

Omdat de vraag naar duurzaamheid toeneemt, gaat men in de bouwsector op zoek naar producten die daaraan kunnen bijdragen. Dan kom je logischerwijze ook uit bij Knauf Insulation. Knauf Insulation maakt haar glaswol isolatie uit tot wel 80% gerecycleerd glas. Het productieproces van de glaswol is een proces dat zeer weinig energie gebruikt.

Minder energie bij de productie van glaswol isolatie

Omdat Knauf Insulation haar glaswol maakt met haar gepatenteerde, 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE®  Technology is er minder energie nodig in de productie.

In vergelijking met de productie van een traditioneel bindmiddel vraagt de productie van het bindmiddel ECOSE maar liefst 70% minder energie.


Verlaging footprint Knauf Insulation

Ook in de logistiek richting de bouwwerven is het Knauf Insulation gelukt om de footprint verder te verlagen. Tijdens het verpakkingsproces worden de pakken en rollen in verschillende stappen optimaal gecomprimeerd zodat er in veel gevallen een dubbele hoeveelheid aan vierkante meters per pallet geleverd kan worden.

Zo besparen aannemers veel ruimte op de bouwplaats en zijn er minder logistieke bewegingen nodig.


Goede score met isolatie met Ecose in BREEAM systeem

Door de lage milieubelasting op alle fronten, scoort glaswol van Knauf Insulation ook zeer goed in duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM en LEED. De bijdrage aan credits kan gemaximaliseerd worden.

Knauf Insulation en duurzaamheid

We doen er bij Knauf Insulation van alles aan om duurzaam te produceren. Zo installeerden we in 2019 6.000 zonnepanelen op het platte dak van onze magazijnen, werd alle verlichting vervangen voor zuinigere LED. Daarnaast introduceren we nieuwe diensten voor recycling van onze houten pallets en het glaswol snijafval van industriële verwerkers. 

Meer over duurzaamheid bij Knauf Insulation

Meer over ons Recycling Programma