Vraag naar duurzaamheid neemt toe in bouwsector

By Tim Kusters
24 maart, 2020

De vraag naar duurzame producten vanuit de vastgoedsector, vanuit de bouwpromotoren. neemt toe. Vooral voor commerciële ruimtes en kantoorgebouwen. “We merken dat zij de waarde van hun vastgoed langer willen houden en zelfs vergroten”, zo vertelt Koen Huysmans, project adviseur bij Knauf.

Omdat de vraag naar duurzaamheid toeneemt, gaat men in de bouwsector op zoek naar producten die daaraan kunnen bijdragen. Dan kom je logischerwijze ook uit bij Knauf Insulation. Knauf Insulation maakt haar glaswol isolatie uit tot wel 80% gerecycleerd glas. Het productieproces van de glaswol is een proces dat zeer weinig energie gebruikt.

Minder energie bij de productie van glaswol isolatie

Omdat Knauf Insulation haar glaswol maakt met haar gepatenteerde, 100% natuurlijke bindmiddel ECOSE®  Technology is er minder energie nodig in de productie.

In vergelijking met de productie van een traditioneel bindmiddel vraagt de productie van het bindmiddel ECOSE maar liefst 70% minder energie.


Verlaging footprint Knauf Insulation

Ook in de logistiek richting de bouwwerven is het Knauf Insulation gelukt om de footprint verder te verlagen. Tijdens het verpakkingsproces worden de pakken en rollen in verschillende stappen optimaal gecomprimeerd zodat er in veel gevallen een dubbele hoeveelheid aan vierkante meters per pallet geleverd kan worden.

Zo besparen aannemers veel ruimte op de bouwplaats en zijn er minder logistieke bewegingen nodig.


Goede score met isolatie met Ecose in BREEAM systeem

Door de lage milieubelasting op alle fronten, scoort glaswol van Knauf Insulation ook zeer goed in duurzaamheidsinstrumenten zoals BREEAM en LEED. De bijdrage aan credits kan gemaximaliseerd worden.

Knauf Insulation en duurzaamheid

We doen er bij Knauf Insulation van alles aan om duurzaam te produceren. Zo installeerden we in 2019 6.000 zonnepanelen op het platte dak van onze magazijnen, werd alle verlichting vervangen voor zuinigere LED. Daarnaast introduceren we nieuwe diensten voor recycling van onze houten pallets en het glaswol snijafval van industriële verwerkers. 

Meer over duurzaamheid bij Knauf Insulation

Meer over ons Recycling Programma

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023