Totale transparantie samenstelling, toont geen enkele stof uit de Red List

Supafil ontvangt als eerste isolatie het Declare label

By Vivian Kennes
13 mei, 2020

Gezondheid en welzijn zijn steeds belangrijkere rol bij de duurzaamheid van gebouwen. We zijn dan ook super trots dat SUPAFIL als eerste inblaaswoloplossing in Europa gecertificeerd is met het DECLARE-label. 

SUPAFIL Inblaaswol aantoonbaar vrij van schadelijke stoffen

DECLARE eist een hoge mate van transparantie en beloont producten die géén chemische ingrediënten bevatten die op een rode lijst staan. Dit is een lijst van stoffen die door internationale gezondheidsorganisaties als schadelijk voor de gezondheid zijn aangemerkt en door deskundigen op het gebied van duurzaam bouwen van het International Living Future Institute centraal zijn geregistreerd in een lijst.

Declare onderstreept natuurlijke karakter van onze Supafil Inblaaswol
Thomas Baguette, Blowing Wool Business Development & Residential Market Manager

Thomas Baguette, Blowing Wool Business Development & Residential Market Manager, vertelt: "Deze certificering is een belangrijke publieke verklaring die volledig transparant laat zien dat SUPAFIL geen toegevoegde formaldehyde, geen boorzuur, brandvertragende additieven of chemicaliën bevat ter bestrijding van schimmels en insecten. SUPAFIL is samengesteld uit 99% glaswol en minder dan 1% stofwerend en antistatisch materiaal. Ons DECLARE-label onderstreept het natuurlijke karakter van onze inblaaswol."

Jean-Pierre Pigeolet, Buildings Sustainability Manager van Knauf Insulation, zei: "Onze klanten vragen steeds vaker om informatie over de ingrediënten van bouwmaterialen. Ze willen weten wat de invloed ervan op het milieu is en op de gezondheid en het welzijn gedurende de hele levenscyclus van de materialen."

SUPAFIL bevat geen ongezonde ingrediënten

"We hebben de volledige samenstelling van SUPAFIL tot op de 0,01% nauwkeurig openbaar gemaakt. Onze inblaaswol wordt gemaakt uit maximaal 80% gerecycled glas. Verder bestaat het materiaal volledig uit grondstoffen die niet op de rode lijst staan. De certificering "DECLARE Red List Free" die SUPAFIL heeft gekregen, is een belangrijke en publieke erkenning van dit feit."

DECLARE vindt zijn weg naar duurzame gebouwen 

De DECLARE-certificering is ook een belangrijke factor bij het behalen van credits in Green Building-classificatiesystemen, die zich richten op het gebruik van duurzame en gezonde materialen in de bouw. Daartoe behoren programma's als WELL,  LEED en Living Building Challenge.

Jean-Pierre Pigeolet hierover: "Klanten vertrouwen op de DECLARE-lijst van gezonde bouwmaterialen omdat daarvoor gebruik wordt gemaakt van een eenvoudige benadering bij het controleren van productingrediënten. Die informatie wordt ook openlijk en op transparante wijze gedeeld. Het label is in populariteit gegroeid omdat de gezondheid en het welzijn van alle gebruikers van gebouwen een prioriteit is geworden"

SUPAFIL en het voordeel voor de kwaliteit van de binnenlucht

Doordat de meeste mensen ten minste 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen, worden gezondheidskwesties zoals de luchtkwaliteit bovendien extra belangrijk voor ouderen, jonge kinderen en mensen met gezondheidsproblemen. SUPAFIL is ook gecertificeerd volgens de strengste Eurofins Gold-norm voor comfort van de binnenlucht.

Meer Knauf Insulation met DECLARE

Dat SUPAFIL door DECLARE vrij is verklaard van producten op de rode lijst is gebeurd volgens het zelfde stramien als bij de certificering van onze Urbanscape steenwol voor grote groene daken. Dit was het eerste bouwmateriaal in Europa dat vorig jaar door het label werd gecertificeerd. In de VS is het grootste deel van onze productportfolio al enkele jaren door DECLARE aangemerkt als vrij van producten op de rode lijst. De details hebben we met onze klanten gedeeld via een transparantiecatalogus.

Energie besparen

Supafil volledig gamma

SUPAFIL isolatietoepassingen zijn er voor lofts en spouwmuren tot houtskeletbouw en modulaire en prefabgebouwen. Het is ideaal voor nieuwbouw of renovatie en biedt uitstekende energiebesparende prestaties, een geweldige akoestiek en A1-brandclassificatie. 

Meer over Supafil gamma

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023