Snel, schoon en kostenefficiënt

STAPPENPLAN WONING ISOLEREN MET SUBSIDIE

By Vivian Kennes
13 november, 2019

Het (na)isoleren van je bestaande woning kent vele voordelen. Op de eerste plaats levert het een energiebesparing tot wel 26% op en de woning voelt direct comfortabeler warm aan. De Nederlandse overheid stimuleert het verduurzamen van bestaande woningen en geeft daarom subsidies vanuit de ISDE regeling (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing).  

Hoe gaat het (na)isoleren dan in zijn werk? Lees onderstaande stappen:

Stap 1: Oriëntatie en subsidiecheck (ISDE)

Oriënteer op de verschillende mogelijkheden wat betreft isoleren. Zo kun je de spouwmuur isoleren, maar ook je vloer of dak. Om in aanmerking te komen voor de subsidie moet je minimaal 2 energiebesparende maatregelen nemen.  Doe de check en wacht niet te lang met deze aanvraag, want op = op!


Stap 2: Inspectie van woning

Tijdens een adviesgesprek wordt gekeken welke isolatiemaatregelen het meeste rendement opleveren bij jouw woning. Zo wordt er bijvoorbeeld endoscopisch onderzoek gedaan, ofwel camera-inspectie. Door een klein gaatje te boren in de buitenmuur kan de kleine camera zien of de spouw schoon genoeg is; vrij van bouwafval en cementbaarden. Een cementbaard is een verbinding tussen binnen- en buitenmuur die kan zorgen voor vochtproblemen. Het boorgat wordt vervolgens weer netjes opgevuld en weggewerkt.


Stap 3: Advies en offerte

Na de inspectie wordt een advies uitgebracht over de meest effectieve isolatiemaatregelen geschikt voor jouw woning. Daaruit volgt de offerte op maat.


Stap 4: Aan de slag! Het isoleren van de woning

In veel gevallen duurt het isoleren van de woning niet langer dan een dag. Bij het isoleren van bijvoorbeeld de spouwmuur kan er zonder breekwerk inblaaswol in worden gespoten. Zo merk je er binnenshuis nauwelijks iets van en je hebt ook geen bouwvergunning nodig. Het eindresultaat is onzichtbaar, maar wel voélbaar! Een goed geïsoleerde woning is meteen comfortabeler warm in de winter en aangenaam koel in de zomer.


Stap 5: Garantie en certificering

Om in aanmerking te komen voor de SEEH, is het verplicht om de werkzaamheden uit te laten voeren door een bedrijf met een KvK vermelding uit de bouwnijverheid. Pluimers Isolatie zorgt voor de certificering en biedt bovendien garantie op de werkzaamheden. Zo ben je verzekerd van een goed geïsoleerde woning.

 

Stap 6: Aanvraag subsidie

Nadat de woning is geïsoleerd kun je met het uitvoerdersformulier, de facturen en garantie- en certificeringsdocumenten de subsidie daadwerkelijk indienen om vervolgens een vergoeding te ontvangen.

 

Een gesprek met een Pluimers adviseur geeft inzicht in de mogelijkheden voor jouw koopwoning
GRATIS ADVIESGESPREK

Wil je weten wat voor jouw woning mogelijk is? 

Vraag direct een gratis adviesgesprek aan bij Pluimers Isolatie. 

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023