Duurzaamheid

Snelheid isoleren met Supafil

By Tim Kusters
30 maart, 2022

Onze klanten hebben te maken met een tekort aan arbeidskrachten, veeleisende regelgeving, restricties wat betreft afvalverwerking en behoefte aan snelle oplevering van hun projecten met hoge eisen. Of het nu gaat om spouwmuren, zolders en prefab-gebouwen, SUPAFIL levert geweldige prestaties. Snel.

Stel je voor dat je vier spouwmuren van een huis in twee tot drie uur efficiënt kunt isoleren. Stel je voor dat je een volledige zolder van 80m2 in een uurtje kunt isoleren. Stel je nu voor dat je een volledige fabriek die ieder jaar duizenden prefab-gebouwen produceert, kunt automatiseren waarbij ieder isolatieproces slechts enkele minuten duurt. Met de SUPAFIL-inblaaswol van Knauf Insulation is dit allemaal mogelijk zonder afval, zonder gedoe, zonder tijdverspilling en met goede resultaten op het gebied van energiebesparing en reductie van CO2-uitstoot.

Bovendien is SUPAFIL vochtbestendig, gemaakt van tot wel 80% gerecycled glas en ondersteunt het geen groei van schimmels en bacteriën.

Ten slotte is het de enige inblaaswol in Europa die is gecertificeerd door DECLARE, wat betekent dat deze geen schadelijke stoffen bevat die op de rode lijst van DECLARE staan.

Een groot voordeel van SUPAFIL is dat het ongelofelijk snel is.
Danny Wilting, Business Development Manager | Knauf Insulation

Voordelen voor modulaire bouwers

Fabrikanten van prefab-gebouwen willen een maximale productie van hoogwaardige modulaire huizen in een minimaal tijdsbestek. Als het om isolatie gaat, willen deze bedrijven snelheid, consistente hoge kwaliteit, minimale arbeid en volledige integratie in hun processen.

SUPAFIL biedt op maat gemaakte installatiesystemen die in ieder modulair productieproces kunnen worden geïntegreerd.

Afhankelijk van het systeem kan er ieder uur tot wel 1000 kg isolatie worden ingeblazen in modulaire secties. En omdat er slechts 35 kg/m3 vereist is om een lambda van 0,034 W/mK te bereiken, kunnen er ongeveer 30 kubieke meter geïsoleerde frames per uur worden verwerkt.

Onze gecomprimeerde verpakkingen van 174 kg minimaliseren de bijvultijd en optimaliseren het gebruik van vrachtwagenladingen en opslagruimte. Onze inblaaswol vult eenvoudig iedere complexe constructieruimte zonder verspilling. De oplossing is licht en voegt daardoor weinig gewicht toe aan bouwplaten, zet niet uit en is waterbestendig.

Supafil Maxframe

Snelle zolderisolatie

Installateurs van zolderisolatie hebben hoogwaardige materialen en snelheid nodig. Installateurs willen zo efficiënt mogelijk werken en willen vermijden dat ze te veel tijd doorbrengen op locatie. De eigenaren van de zolders willen een brandveilige, duurzame oplossing die door DECLARE gecertificeerd is als vrij van bestanddelen op rode lijst. 

Ieder uur kan er tachtig vierkante meter SUPAFIL-inblaaswol op een zolder worden geïnstalleerd. Om hoogwaardige prestaties van 0,045 W/mK te bereiken, is slechts 12 kg/m3 SUPAFIL nodig.

SUPAFIL-installatie is sneller dan traditionele platen en bereikt ook alle zones van een zolder, ongeacht de complexiteit van de ruimte. Daarnaast kan het natuurlijk direct over oude isolatie worden geblazen, waardoor deze niet hoeft te worden verwijderd.

Brandklasse A1, hoogwaardige thermische prestatie en DECLARE-certificering maken de inblaaswol aantrekkelijk voor huiseigenaren die de garantie willen dat het in hun huis geïnstalleerde product het wooncomfort verhoogt en waarde toevoegt.

Snelle zolderisolatie

Renovatie zonder gedoe

Renovatie-installateurs willen snelheid en efficiëntie bij het vullen van spouwmuren. Installateurs en huiseigenaren willen geen structurele werkzaamheden hoeven uit te voeren om isolatie te installeren. Ze willen dat het werk snel en zonder rotzooi en gedoe kan worden uitgevoerd.

SUPAFIL biedt snelheid en minimale overlast en kan binnen twee tot drie uur volledig worden geïnstalleerd in vier muren van een typische vrijstaande woning in Nederland. Hierdoor hebben installateurs de kans om hun operationele activiteiten te optimaliseren door iedere dag op meerdere locaties te werken.

En wat renovatie betreft is het proces zonder gedoe voor bewoners. Er zijn geen grote constructiewerkzaamheden nodig om de isolatie te installeren, enkel discrete ingangspunten waarin SUPAFIL zonder rotzooi, verspilling of gedoe kan worden geïnjecteerd. SUPAFIL kan na een grondige inspectie en boringen door het buitenblad worden ingeblazen door gecertificeerde installateurs. Voor huiseigenaren is de actie nauwelijks zichtbaar maar ze zullen het hogere wooncomfort al snel voelen.

Renovatie zonder gedoe

Sneller nieuwbouwverloop

Nieuwbouwbedrijven eisen efficiëntie omdat tijd geld is. Ze willen dat projecten op tijd worden geleverd en voldoen aan hoge eisen. Ze willen dat de logistiek ter plekke efficiënt is en dat hun aannemers effectief van project naar project bewegen.

SUPAFIL heeft dankzij de snelle installatie grote voordelen voor nieuwbouwinvesteerders. Metselaars kunnen zich helemaal op hun werk richten en hoeven niet ook nog het werk van een isolatie-installateur te doen.

Dit betekent dat ze snel van project naar project kunnen gaan, waarna SUPAFIL-installateurs snel de isolatie kunnen aanbrengen, waardoor het gehele verloop kan worden versneld.

Supafil