Knauf Insulation groeit met duurzame locatie en realiseert in 2020 nieuw duurzaam hoofdkantoor in Gilze

Op naar een duurzame locatie in 2020

By Vivian Kennes
27 november, 2019

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Bij Knauf Insulation staat veel in het teken van duurzaamheid. Met producten die bijdragen aan betere isolatie en een lagere CO2-uitstoot, die ook nog eens vrij zijn van chemische bindmiddelen. Dus wie de mond vol heeft van duurzaamheid moet dat in zijn eigen kantoor ook waarmaken! Daarom realiseert Knauf Insulation samen met projectontwikkelaar Van Schijndel uit Geffen, haar nieuwe, zeer duurzame kantoorlocatie in Gilze.

Gezonde groei Knauf Insulation zet door

We maakten de afgelopen jaren een mooie groei door. Vooral de omzet van glaswol en minerale wol met onze unieke ECOSE Technology stijgt sterk de afgelopen jaren. Vanuit de huidige locatie Oosterhout zijn we steeds meer een logistieke hub geworden van houtwol naar België, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. De locatie speelt ook steeds meer een centrale rol in de Benelux met verdere groei in België dankzij de verkoop van glas-, steen- en inblaaswol.

Gezonde werkplek: duurzaam warehouse en kantoor in 2020

We groeien dus eigenlijk gewoon uit ons jasje. En daarom is het tijd voor een nieuw maatkostuum. Op dit moment is de nieuwe locatie in Gilze nog een groen grasveld, maar over krap een jaar staat hier een super duurzaam warehouse van circa 4.250 m² en een kantoorfaciliteit van circa 500 m². Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Er komen collectieve systemen voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De nieuwe kantoorlocatie realiseren we volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek. Met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen. Vanzelfsprekend zullen onze eigen producten daar een belangrijk onderdeel van zijn.

Duurzaamheid, gezondheid en comfort blijven de belangrijkste pijlers bij nieuwbouw
Jeroen Verweij, algemeen directeur Knauf Insulation Benelux

Gezonde mensen, betere prestaties

“Want we weten anno 2019 dat als mensen zich prettig voelen, ze ook meer plezier in hun werk ervaren en beter presteren”, zegt Jeroen Verweij, algemeen directeur bij Knauf Insulation Benelux. Bij veel nieuwbouwprojecten waar we bij betrokken zijn, zijn duurzaamheid, gezondheid en comfort vaak belangrijke pijlers. Pepers Architecten uit Helmond zorgde daarom voor een passend ontwerp, zodat deze pijlers in het eigen nieuwe pand helemaal tot hun recht komen. De omgevingsvergunning is aangevraagd, de voorbereidingen zijn gestart en de bouwer kan in het voorjaar van 2020 beginnen met de realisatie.

Gezonde groei met duurzame partnerships

Cushman & Wakefield adviseerde bij de locatiekeuze en totstandkoming van de huur- en ontwikkelovereenkomst. Ook heeft hun team Project & Development Services de hele kantooromgeving ontworpen.

Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen treedt bij dit project niet alleen op als ontwikkelaar, maar is tevens bouwer en eindbelegger. 

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIN of Facebook.

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023