Knauf Insulation groeit met duurzame locatie en realiseert in 2020 nieuw duurzaam hoofdkantoor in Gilze

Op naar een duurzame locatie in 2020

Door Vivian Kennes op 27 november, 2019

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Bij Knauf Insulation staat veel in het teken van duurzaamheid. Met producten die bijdragen aan betere isolatie en een lagere CO2-uitstoot, die ook nog eens vrij zijn van chemische bindmiddelen. Dus wie de mond vol heeft van duurzaamheid moet dat in zijn eigen kantoor ook waarmaken! Daarom realiseert Knauf Insulation samen met projectontwikkelaar Van Schijndel uit Geffen, haar nieuwe, zeer duurzame kantoorlocatie in Gilze.

Gezonde groei Knauf Insulation zet door

We maakten de afgelopen jaren een mooie groei door. Vooral de omzet van glaswol en minerale wol met onze unieke ECOSE Technology stijgt sterk de afgelopen jaren. Vanuit de huidige locatie Oosterhout zijn we steeds meer een logistieke hub geworden van houtwol naar België, het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. De locatie speelt ook steeds meer een centrale rol in de Benelux met verdere groei in België dankzij de verkoop van glas-, steen- en inblaaswol.

Gezonde werkplek: duurzaam warehouse en kantoor in 2020

We groeien dus eigenlijk gewoon uit ons jasje. En daarom is het tijd voor een nieuw maatkostuum. Op dit moment is de nieuwe locatie in Gilze nog een groen grasveld, maar over krap een jaar staat hier een super duurzaam warehouse van circa 4.250 m² en een kantoorfaciliteit van circa 500 m². Ook het bedrijventerrein zelf is een duurzame ontwikkeling. Er komen collectieve systemen voor warmtekoudeopslag (WKO) en warmtekrachtkoppeling (WKK) voor de verwarming en koeling. De nieuwe kantoorlocatie realiseren we volgens de laatste inzichten rond een gezonde werkplek. Met extra aandacht voor akoestiek, gezonde binnenlucht, daglicht en groen. Vanzelfsprekend zullen onze eigen producten daar een belangrijk onderdeel van zijn.

Duurzaamheid, gezondheid en comfort blijven de belangrijkste pijlers bij nieuwbouw
Jeroen Verweij, algemeen directeur Knauf Insulation Benelux

Gezonde mensen, betere prestaties

“Want we weten anno 2019 dat als mensen zich prettig voelen, ze ook meer plezier in hun werk ervaren en beter presteren”, zegt Jeroen Verweij, algemeen directeur bij Knauf Insulation Benelux. Bij veel nieuwbouwprojecten waar we bij betrokken zijn, zijn duurzaamheid, gezondheid en comfort vaak belangrijke pijlers. Pepers Architecten uit Helmond zorgde daarom voor een passend ontwerp, zodat deze pijlers in het eigen nieuwe pand helemaal tot hun recht komen. De omgevingsvergunning is aangevraagd, de voorbereidingen zijn gestart en de bouwer kan in het voorjaar van 2020 beginnen met de realisatie.

Gezonde groei met duurzame partnerships

Cushman & Wakefield adviseerde bij de locatiekeuze en totstandkoming van de huur- en ontwikkelovereenkomst. Ook heeft hun team Project & Development Services de hele kantooromgeving ontworpen.

Van Schijndel Bouwgroep uit Geffen treedt bij dit project niet alleen op als ontwikkelaar, maar is tevens bouwer en eindbelegger. 

 

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIN of Facebook.