Nieuwe inblaastechniek maakt Supafil inblaaswol nog veelzijdiger

By [email protected]
07 november, 2014

Om een oplossing te bieden voor het na-isoleren van spouwmuren met smalle voegbreedtes tussen de buitengevelstenen, heeft Knauf Insulation een nieuwe gecertificeerde inblaastechniek ontwikkeld. Naast de reeds bestaande 17 en 22 mm boortechniek is er nu ook de mogelijkheid te boren met een boordiameter van 14 mm. Deze nieuwe boortechniek voor smalle voegen brengt geen schade toe aan de buitengevelstenen en verandert het uiterlijk van de woning niet. Afhankelijk van het type woning, wordt gekozen voor het meest optimale boorpatroon. Dit maakt Supafil inblaaswol niet alleen de meest hoogwaardige, maar ook de meest veelzijdige oplossing voor het na-isoleren van spouwmuren.

Supafil Spouwmuurtoepassing

Om een oplossing te bieden voor het na-isoleren van spouwmuren met smalle voegbreedtes tussen de buitengevelstenen, heeft Knauf Insulation een nieuwe gecertificeerde inblaastechniek ontwikkeld. Naast de reeds bestaande 17 en 22 mm boortechniek is er nu ook de mogelijkheid te boren  met een boordiameter van 14 mm. Deze nieuwe boortechniek voor smalle voegen brengt geen schade toe aan de buitengevelstenen en verandert het uiterlijk van de woning niet.  

Afhankelijk van het type woning, wordt gekozen voor het meest optimale boorpatroon. Dit maakt Supafil inblaaswol niet alleen de meest hoogwaardige, maar ook de meest veelzijdige oplossing voor het na-isoleren van spouwmuren. 


Hoogste binnenlucht kwaliteitsklasse

Supafil voldoet aan de hoogste binnenlucht kwaliteitsklasse voor een gezonde binnenlucht. Dit komt doordat er geen kunstmatige kleurstoffen of chemicaliën zijn toegevoegd.  Hierdoor zijn emissies van vluchtige organische stoffen tot een minimum beperkt en daarmee voldoet Supafil aan de strengste, internationale eisen. Zo is Supafil inblaaswol onder andere voorzien van het Eurofins Indoor Air Comfort Gold label.


De voordelen van Supafil inblaaswol

  • Het uiterlijk van de woning blijft onveranderd
  • Draagt bij aan het verlagen van de energierekening
  • Geen overlast bij het aanbrengen 
  • Is waterafstotend en vochtwerend
  • Optimale vulling en verdeling in de spouw zonder risico op inzakken
  • Uitstekende, constante isolatiewaarde tijdens de gehele levensduur van de woning 
  • Verhoogt het wooncomfort door haar uitstekende thermische en akoestische eigenschappen
  • Supafil wordt alleen aangebracht door Knauf Insulation erkende en IKOB-BKB gecertificeerde verwerkers
Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023