Miss Nederland trapt Dag van de Isolatie af

By Vivian Kennes
26 oktober, 2017

Op vrijdag 27 oktober om 12.00 uur, trapt onze kersverse Miss Nederland 2017, Nicky Opheij, de Dag van de Isolatie af. Zij doet dit door te helpen met het isoleren van een woning in Voorschoten. De isolatiebranche is een innovatieve branche en volop in ontwikkeling. Tijdens deze aftrap is ook te zien wat er mogelijk is op het gebied van virtual reality: isoleren in een realistische en bijna tastbare omgeving. En dat is niet mis…

Dag van de Isolatie
Tijdens en de week voor de Dag van de Isolatie op vrijdag 3 november, isoleren specialistische bedrijven in heel Nederland huizen en bieden huiseigenaren de mogelijkheid om met eigen ogen te zien wat isoleren in de praktijk betekent. Energie besparen begint met isoleren, begint dus bij bewoners.

Geïnteresseerden kunnen gaan kijken en zich laten informeren door vakmensen. Kijk voor meer informatie op: www.dagvandeisolatie.nl.

Model Nicky Opheij (22) komt uit Handel en is enkele weken geleden gekroond tot Miss Nederland 2017. In 2014 wist ze ook het tv-programma Holland's Next Topmodel te winnen.
De verkiezing is voor haar een droom die uitkomt en waarmee ze hoopt iets te kunnen betekenen voor onze leefomgeving: “Wij zijn verantwoordelijk voor het milieu en zullen samen onze schouders eronder moeten zetten”, aldus de kersverse Miss.

VENIN-initiatief
De Dag van de Isolatie is een initiatief van de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland, de VENIN. Bij deze vereniging zijn ruim dertig bedrijven in het hele land aangesloten. Zij worden regelmatig streng beoordeeld op hun kennis en kunde en hun vakmanschap.

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023