

Het realiseren van echte energiebesparingen en een gezond binnenklimaat staat of valt met goed luchtdicht bouwen. De vraag is dan ook: hoe voorkom je luchtlekken tijdens het isoleren van het dak?
Luchtdicht bouwen is het dichten van alle ongewenste kieren en naden om luchtstromen (in- en exfiltratie) te voorkomen.
Luchtdicht bouwen heeft veel voordelen, zowel op het gebied van energiebesparing, als op het vlak van geluidsisolatie
en tocht. Luchtdicht bouwen voorkomt dakrot bovendien. Dit kan ontstaan als warme lucht tegen het koude dak slaat
en condenseert.
De vlieger ‘zo doen we het altijd’ gaat niet meer op nu luchtdicht bouwen de maatstaf is. De makkelijkste manier om luchtdicht te isoleren begint met overstappen van hard isolatiemateriaal naar minerale wol. Dit sluit onderling en op constructiedelen perfect aan.
En zo heb je eenvoudiger een perfecte kierafdichting. Bang voor huidirritatie? Niet nodig!
De bruinkleurige minerale wol van Knauf Insulation geeft geen jeuk, geen stof en geen geur af.
Een hellend dak is in no time luchtdicht met de flexibele MW 34 Alu Plus dakisolatie van Knauf Insulation. Het is voorzien van een stevige, stootvaste bekleding (PET/ PE een kunststof soort) die dampremmend is. Met de bijbehorende alu tape maak je
het dak eenvoudig luchtdicht. Zo maken we isoleren leuk.
Meer informatie kun je vinden in ons kenniscentrum -luchtdicht bouwen. Of ga direct naar de productinformatie van de MW 34 om te zien hoe je eenvoudig een dak luchtdicht isoleert.
Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?
Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.
Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.
22.05.2023