Bedenk een manier om de CO2 uitstoot van gebouwen te verlagen

Lancering studentenwedstrijd Race to Zero

By Vivian Kennes
18 maart, 2021

Visé (België), 7 mei 2021 - Knauf Insulation heeft als missie om de meest ambitieuze en gedurfde ideeën te vinden die de inspiratie vormen voor een nieuwe generatie duurzame gebouwen. Maak kennis met de 2021 editie van deze studentenwedstrijd "Race To Zero".

Knauf Insulation lanceert een unieke studentenwedstrijd voor de regio West Europa. Studenten worden uitgedaagd om met ambitieuze en gedurfde ideeën te komen die de inspiratie kunnen vormen voor een geheel nieuwe generatie van duurzame gebouwen.  Knauf Insulation heeft een internationale reputatie opgebouwd als het gaat om innovativiteit in duurzaamheid, van isolatiesystemen voor 's werelds meest iconische gebouwen tot baanbrekend werk met sociale woningbouwverenigingen.

Yosr Melki, de Regionale Directeur Marketing en Communicatie in West Europa, zegt: "Renovatie speelt een sleutelrol in de missie van ons bedrijf, onze inzet voor de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties en onze duurzaamheidsstrategie "For A Better World". Daarom hebben we deze "Race To Zero"-wedstrijd gelanceerd.

«Gebouwen zijn verantwoordelijk voor 36% van de CO2-uitstoot in Europa en meer dan 34 miljoen Europeanen kunnen hun energierekeningen niet betalen. Wij willen jonge innovatoren vinden die invloed kunnen uitoefenen op de vooruitgang die nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan, de levensomstandigheden van de mensen te verbeteren en honderdduizenden banen te creëren. »

 

Hoe win je?

 • Het winnende team ontwikkelt een nieuwe manier om sociale huisvesting op efficiënte en duurzame wijze te renoveren.
 • Het winnende ontwerp toont aan hoe de prestaties kunnen worden gegarandeerd en innovatieve, betrouwbare en kwantificeerbare resultaten kunnen worden geboekt in termen van emissiereductie.
 • Het winnende ontwerp verbetert het thermische en akoestische comfort van gebouwen en zorgt voor goede brandwerendheid en luchtkwaliteit.

 

Wat zijn de uitdagingen?

 • De bouwsector kampt met een tekort aan arbeidskrachten en loopt achter als het gaat om het benutten van digitale middelen en mogelijkheden.
 • De bouw kampt met vertrouwensproblemen - vaak is niet waargemaakt wat er op het gebied van renovatie was beloofd.
 • De industrie moet duurzamer worden op het gebied van afvalbeheer, circulaire economie en het gebruik van producten met minimale milieueffecten.

 

Wat is de beloning?

 • Naast het prestige van het winnen van een internationale wedstrijd, is er een prijs van 15.000 Euro.
 • Winnaars krijgen hands-on ervaring met Knauf-projecten en werken met teams van Knauf Insulation waarbij ze worden begeleid door experts van wereldklasse in een aangepast programma op basis van hun vaardigheden en interesses.
 • De winnaars mogen in 2022 de jaarlijkse conferentie van Knauf Insulation bijwonen om belangrijke bedrijfsleiders te ontmoeten en ideeën en inzichten uit te wisselen.

 

Wie kan deelnemen?

 • Onze "Race To Zero"-wedstrijd staat open voor teams van maximaal twee studenten van architectuur- en ingenieursopleidingen en universiteiten, en voor pas afgestudeerden van het voorgaande jaar (2020).
 • De kandidaten moeten afkomstig zijn van onderwijsinstellingen in België, Frankrijk, Italië, Spanje, Luxemburg, Nederland of Portugal en moeten tijdens de wedstrijd in één van deze landen gevestigd zijn.
 • Wij moedigen diversiteit in de teams aan. We willen zelf  diversiteit en inclusie in ons bedrijf actief bevorderen.

 

Wat is de uiterste datum?

Kandidaten kunnen zich aanmelden tot 28 mei 2021. De ideeën en concepten moeten vervolgens uiterlijk 30 september worden ingediend. 

 

Race to Zero Challenge

Wil jij je samen met ons inzetten voor een betere wereld? Schrijf je dan snel in! 

Meer informatie en de aanmeldformulieren vind je op de Race to Zero. 

Naar Race to Zero