Recycling van bouw- en sloopafval

Knauf Insulation’s Recyclefabriek in Visé is geopend

By Tim Kusters
30 maart, 2022

15 miljoen euro is geïnvesteerd in de nieuwe recyclingfabriek van Knauf Insulation. De fabriek staat in Visé, België en maakt het mogelijk om bouw- en sloopafval te recyclen. Ook maakt het de weg vrij voor een nieuwe recycling dienst.

De opening werd bijgewoond door Olivier de Wasseige, algemeen directeur van het Waals Netwerk van Ondernemingen (UWE), België, die de fabriek beschreef als een belangrijke stap op weg naar een circulaire economie in de bouwsector. De bouwsector alleen is namelijk verantwoordelijk voor 35% van het afval in Europa.

In Frankrijk wordt jaarlijks ongeveer 85.000 ton minerale wol afval gegenereerd. In België en Nederland is dat ongeveer 30.000 ton, waarvan 26.000 ton afkomstig is van sloopwerken.

Geen afval meer naar stortplaatsen tegen 2025

In plaats van afval te storten of te verbranden, zal de nieuwe fabriek dit afval terugnemen en recyclen tot nieuwe minerale wol. Dit is een onderdeel van de nieuwe dienst van Knauf Insulation die bekend staat als RESULATION. Wat zoals de naam al doet vermoeden – een nieuwe aanpak van RECYCLING in de ISOLATIE-industrie is.

Naast deze nieuwe dienst zal RESULATION ook productie-afval recyclen van Knauf Insulation's minerale wol fabriek in Visé met behulp van een speciale productielijn en oven.

Dominique Bossan, lid van het Knauf Group Management Committee en hoofd van Knauf Insulation Europe/Middle East/Asia, verklaarde: "De nieuwe fabriek is een belangrijke stap op weg naar het waarmaken van ons duurzaamheidsdoel om tegen 2025 geen afval meer te storten. For A Better World!

"Het laat niet alleen zien hoe ons bedrijf de daad bij het woord voegt als het gaat om het leveren van een circulaire economie, het biedt klanten ook een efficiënt, effectief, one-stop alternatief voor het storten of verbranden van afval.

"Goed voor de regio, goed voor onze klanten en geweldig voor de planeet."

Ontdek meer over onze recycle initiatieven in deze video

Meer informatie over duurzaamheid?

Bekijk informatie over de nieuwe recyclingfabriek van Knauf Insulation en de nieuwe RESULATION-dienst en/of informatie over de For A Better World-duurzaamheidsstrategie van Knauf Insulation.