#ForABetterWorld

Knauf Insulation start nieuw hoofdstuk om duurzaamheid gebouwen te verbeteren

By Knauf Insulation
04 februari, 2022

Knauf Insulation lanceert nieuw online duurzaamheidshoofdstuk om klanten te helpen bij het creëren van gebouwen.

Het "hoofdstuk Duurzaamheid" belicht hoe de oplossingen van Knauf Insulation gebouwen duurzamer kunnen maken. Daarnaast brengt het bedrijf ook de vooruitgang in kaart om milieu-impact te verminderen.

Jure Šumi, Group Digital and Brand Manager van Knauf Insulation, zegt: "Het nieuwe hoofdstuk over Duurzaamheid is een showcase van waardevolle informatie voor iedereen die betere gebouwen wil creëren. Maar tegelijkertijd ook zorg wil dragen voor het milieu en de samenleving.

"Het biedt een waardevol inzicht in hoe onze oplossingen de milieu-impact van gebouwen kunnen verlagen. Nieuws en case histories in elke sectie benadrukken wat Knauf Insulation doet.”

Knauf Insulation EPD

Transparante informatie over duurzaamheid

Een van de populairste onderdelen van de website is de plek voor het downloaden van de Environmental Product Declarations (EPD's). Dit zijn door derden gecontroleerde datadocumenten. De EPD’s laten de milieueffecten van de producten van Knauf Insulation in elke fase van hun leven laten zien. Van de inkoop van materialen en de productie tot de uiteindelijke verwijdering of hergebruik.

Jean-Pierre Pigeolet, Products & Buildings Sustainability Manager zegt: "EPD's geven klanten betrouwbare, transparante, onafhankelijke informatie over de effecten van de levenscyclus van onze Mineral Glass, Rock Mineral Wool en Heraklith houtwol producten. Ze zijn essentieel om inzicht te krijgen in de uitstekende duurzaamheidsprestaties van onze oplossingen."

Klanten helpen groene systemen te maximaliseren

De downloadbare documenten laten zien hoe de producten van Knauf Insulation kunnen bijdragen aan 's werelds toonaangevende Green Building Rating Systems (GBRS), waaronder BREEAM, LEED, DGNB en WELL.

GBRS worden steeds populairder als onafhankelijke systeem om de duurzaamheid van gebouwen te beoordelen. Hoge ratings geven een bouwproject meerwaarde, wat goed nieuws is voor ontwikkelaars, de mensen die ze gebruiken en het milieu.

Naast de impact op het milieu richten veel klanten zich nu ook op hoe gebouwen comfort, veiligheid en welzijn garanderen voor de mensen die ze gebruiken. Akoestisch comfort, luchtkwaliteit binnenshuis en de veiligheid van de 'ingrediënten' die bij de productie worden gebruikt, worden steeds belangrijker voor gebouweigenaren en gebruikers.

Certificeringen die zijn toegekend aan Knauf Insulation producten zijn onder andere Eurofins Indoor Air Comfort Gold voor een goede binnenluchtkwaliteit en DECLARE, dat certificeert of producten op de 'Rode Lijst' staan en vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

Duurzaamheid Knauf Insulation

Bijdragen aan een betere wereld

Het duurzaamheidshoofdstuk van Knauf Insulation onderzoekt ook hoe het bedrijf de milieu-impact van zijn activiteiten kan verminderen. Dit in lijn met de For A Better World duurzaamheidsstrategie.

De strategie definieert vier kerndoelen voor de lange termijn - Put People First, Achieve Zero Carbon, Deliver A Circular Economy en Create Better Buildings. Er zijn secties voor elke doelstelling met nieuws en inzichten vanuit heel Knauf Insulation.

Om een duidelijk pad naar duurzaam succes te verduidelijken, heeft Knauf Insulation ook ambitieuze doelen gesteld voor 2025. Waaronder het storten van nul afval, het verminderen van het aantal ongevallen met 55% en het verminderen van de Co2 van producten met 15%. De site bevat regelmatige updates over de voortgang en de initiatieven van Knauf Insulation om deze doelen te bereiken.

Meer weten over de duurzaamheidsstrategie van Knauf Insulation?

Bekijk onze For A Better World campagne

Forabetterworld
Het is niet genoeg om te beloven duurzaam te zijn. Het is van vitaal belang om concrete, meetbare vooruitgang te laten zien," zegt Jure. "De doelen die we onszelf hebben gesteld For A Better World zijn ongelooflijk uitdagend. Door ze te bereiken zullen we Knauf Insulation volledig transformeren en dit zal positief zijn voor onze klanten, gebruikers en ons bedrijf en uiteindelijk de planeet.
Jure Šumi