Bedrijfsnieuws

Knauf Insulation presenteert jaarrapport 2020

By Tim Kusters
27 november, 2020

Ons nieuwe jaarrapport zet onze mensen en waarden “challenge. create. care.” in de spotlight.

We stellen je graag ons jaarrapport 2020 voor! Een eerbetoon aan onze mensen, onze waarden en ons streven naar duurzaamheid.

Jean-Claude Carlin, lid van het directiecomité Europa/Midden-Oosten/Azië van de Knauf Group, zei: “De wereldwijde pandemie heeft onze mensen en onze waarden van “challenge. create. care.” dit jaar sterk in de kijker gezet. “Ik ben trots te kunnen zeggen dat iedereen bij Knauf Insulation zich vanaf het begin concentreerde op wat echt belangrijk was: zorgen voor elkaar, onze collega’s en onze klanten. Iedere uitdaging waarmee we werden geconfronteerd, heeft ons sterker gemaakt.”

Ons nieuwe jaarrapport brengt een eerbetoon aan deze mentaliteit en de waarden die ons blijven inspireren. Het is een goed voorbeeld van onze nieuwe duurzaamheidsstrategie ‘For A Better World’. Onze beloftes op lange termijn en onze prestaties op het vlak van duurzaamheid in 2019.

HOOGTEPUNTEN UIT HET RAPPORT OVER 2020:

OMGAAN MET UITDAGINGEN

  • Hoe hebben we ervoor gezorgd dat iedereen veilig is in deze pandemie.
  • Klanten oplossingen met meerwaarde te bieden en onze mensen te steunen.
  • Leiderschapslessen die we uit de crisis hebben getrokken om als bedrijf succesvol te blijven.

 

ONS PLAN OM ONZE NIEUWE DUURZAAMHEIDSDOELEN TE BEREIKEN

  • Mensen op de eerste plaats zetten: het is onze ambitie om naar nul ongevallen te gaan en we willen een positieve invloed zijn voor onze collega’s, gemeenschap en klanten.
  • CO2-neutraal worden: nieuwe oplossingen vinden en voortbouwen op het succes uit het verleden om de CO2-voetafdruk van onze producten met 15% te verkleinen tegen 2020.
  • Een circulaire economie invoeren: nieuwe manieren zoeken om grondstoffen te recycleren, te beperken en te hergebruiken om tegen 2025 uiteindelijk geen afval meer te storten.
  • Betere gebouwen maken: nieuwe groene oplossingen ontwikkelen en de transformationele renovatiegolf van de Europese Commissie mee te stimuleren.

 

HOE WE ONZE MILIEU-IMPACT VERKLEINEN

  • We blijven onze milieu-impact per kubieke meter product verkleinen, hoewel onze productie de afgelopen tien jaar is gestegen tot een recordhoogte. Toch zijn we er ons van bewust dat we onze ambitie moeten verhogen. Onze duurzaamheidsresultaten van 2019 tonen hoever we al staan, zowel wat betreft de verlaging van de CO2-uitstoot met 23% sinds 2010 als van de verloren werktijd door ongevallen met 56%, en hoe lang de weg nog is.

 

Annual Review CTA

Lees ons volledige jaarrapport 2020!

Jaarrapport 2020