Scholing en training voor verwerkers en installateurs

Knauf Insulation opent kenniscentrum voor duurzaam bouwen

Door Vivian Kennes op 08 mei, 2019

Knauf Insulation opende 7 mei haar nieuwe Experience Center in Visé België (vlakbij Maastricht) — een kenniscentrum om hoogstaand en duurzaam bouwen in Europa te stimuleren. Dit nieuwe centrum biedt praktisch inzicht in hoe je energiezuinige gebouwen realiseert die gezond, comfortabel en brandveilig zijn. Bovendien wil Knauf Insulation de arbeidscrisis in de bouw binnen Europa aanpakken door installateurs via dit centrum op te leiden en de expertise te geven om echte energiebesparende prestaties te leveren.

BEVORDEREN DUURZAAM BOUWEN 

Het Knauf Insulation Experience Center is 500m2 groot en toont hoe de verduurzaming van gebouwen op een hoger niveau getild kan worden, terwijl gelijktijdig de prestaties op het gebied van thermisch, akoestiek, brandveiligheid of binnenluchtkwaliteit aanmerkelijk worden verbeterd.

Scheidingswand isolatie Knauf Insulation bij Trainingscentrum

Het centrum toont grote constructiemodellen van onder meer hellend dak, geventileerde façade, scheidingswanden, spouwmuur, voorzetwanden en een installatie om houten prefab elementen te isoleren met inblaaswol (het SUPAFIL MAX Frame Systeem).

GOED ISOLEREN IS EEN VAK

Elke constructie toont in detail hoe je met de oplossingen van Knauf Insulation gericht energiebesparingen kunt realiseren in verschillende bouwtoepassingen. Je kunt er ook zien waar je op moet letten om de prestaties te maximaliseren op het gebied van brandveiligheid en een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Mark Leverton, Managing Director West Europa bij Knauf Insulation, licht toe: “We hebben in Europa te kampen met een tekort aan geschoold personeel en met dit centrum kunnen we installateurs de kennis bieden die nodig is in het vak.

“Bovendien bouwen we hiermee verder op onze visie die gericht is op het centraal stellen van de klant (customer centricity) door de energie efficiency en het comfort te verbeteren bij de klanten van de installateurs.”

Eveneens aanwezig bij de officiële opening was Pierre-Yves Jeholet Wallonia’s Minister for Economie, Industrie en Werkgelegenheid alsmede Jean-Luc Crucke, Minister van Energie en Klimaat.

Officiele opening Experience Center Knauf Insulation in Vise, Belgie
Meer weten over het Experience Center?

Wil je meer informatie of wil je een training volgen? Neem dan eens een kijkje op de website

 

Meer weten over Knauf Insulation en duurzaam bouwen?

Lees dan meer op de pagina Duurzaam bouwen en wonen.