• Producten & Systemen
  • Expertise
  • Documentatie
  • Bedrijven
  • Knauf Rock4All 20210603_Keyvisual_Landscape RGB

    Rock4All de meest gebruiksvriendelijke steenwol

    Rock4All steenwol, de nieuwe ster onder de steenwolplaten, is geschikt voor bijna elke klus. En omdat deze universeel toepasbare steenwol gemaakt is met het unieke ECOSE® Technology heeft Rock4All steenwol isolatie nog veel meer voordelen voor jou als verwerker. Ontdek waarom je met Rock4All echt elke isolatieklus rockt!

    Met Rock4All rock je elke klus

    De naam Rock4All zegt het al. Met Rock4All steenwol rock je echt bijna elke isolatieklus. Of het nu gaat om de isolatie van een schuin dak of het isoleren van een verdiepingsvloer of scheidingswand, met de universeel toepasbare Rock4All kun je de isolatieklus perfect uitvoeren. Omdat deze steenwol isolatie waterafstotend is, kun je Rock4All ook uitstekend als spouwmuurisolatie gebruiken. Dus heb je een keer een pak over? Geen nood, want elk restant isolatie gebruik je heel eenvoudig bij een nieuwe isolatieklus.

    Verkooppunten Rock4All steenwol isolatie

    Abrahams - Bouwcenter - Bouwmaat - Bouwpartner - BudgetIsolatie - Duits Isolatie - Goedkoop Isolatiemateriaal - De Isolatieshop - Jan de Isolatieman - Oldenboom - BPG Peters - PontMeyer - RaabKarcher - Stiho - Weston. Zoek het dichst bijzijnde verkooppunt op onze dealerpagina.

    De eerste steenwol met Ecose

    In 2009 introduceerde Knauf Insulation het innovatieve bindmiddel ECOSE Technology. We maken al onze glaswol met dit bindmiddel en nu is er dan ook de eerste steenwol met ECOSE. Door dit 100% natuurlijke bindmiddel is Rock4All steenwol isolatie geurloos, stofarm en geeft de isolatie veel minder irritatie aan je huid en handen.

    Ecose Technology  No Added Formaldehyde

    Duurzame isolatie

    Rock4All steenwol isolatie is een bijzonder duurzame keuze. De isolatie is erkend met het Eurofins Gold label voor een gezonde binnenluchtkwaliteit. Dat maakt de isolatie dus super gebruiksvriendelijk. Daarnaast is deze steenwol met ECOSE Technology een duurzame keuze omdat bij de productie van dit bindmiddel ongeveer 70% minder energie nodig is in vergelijking met een standaard bindmiddel. ECOSE Technology

    Isolatie die je makkelijk verwerkt

    De universele steenwolisolatie Rock4All snijd je heel makkelijk op maat. Met een goed isolatiemes snijd je bij Rock4All als een mesje door de boter. Door de handige maatvoering past de isolatie eenvoudig tussen systemen van metalen staanders. Rock4All steenwol sluit goed aan op achterliggende constructies en ook onderling sluiten de isolatieplaten goed aan. Snijd je minerale wol met een beetje overmaat dan voorkom je heel eenvoudig kieren. Zo heb je dus veel minder risico op thermische lekken of een valse luchtspouw.

    Meer over Rock4All steenwol

    De eerste universele steenwol isolatie met Ecose Technology.

    Wat is Rock4All steenwol?

    Rock4All steenwol is de eerste universele steenwolplaat van Knauf Insulation. Je kunt deze steenwol voor verschillende toepassingen gebruiken. Deze steenwol isolatie maken we net als onze glaswol met het unieke bindmiddel ECOSE ® Technology. De isolatie is daarmee bijzonder gebruikersvriendelijk: geurloos, stofarm en irriteert minder aan huid en handen.

    Bekijk Rock4All steenwol

    I Love Ecose  tattoo Rock4All

    Wat is ECOSE® Technology?

    ECOSE® Technology is het natuurlijke bindmiddel van Knauf Insulation. Voor de productie van ECOSE is 70% minder energie nodig dan voor een traditioneel bindmiddel. De petrochemische bestanddelen uit traditionele bindmiddelen zijn vervangen door biobased grondstoffen. ECOSE bevat geen toegevoegde chemicaliën als formaldehyde, fenol, kleurstof of acrylaat. Isolatie met ECOSE is geurloos, stofarm en irriteert minder aan huid en handen. ECOSE Technology

    Wat is de brandklasse van Rock4All steenwol?

    Rock4All steenwol heeft de hoogste Euro Brandklasse A1. Meer weten over brandveiligheid? Bekijk dan onze pagina over brandveiligheid en isolatie.

    Wat is de geluidsisolatie van Rock4All steenwol?

    Steenwol isolatie heeft een open vezelstructuur waardoor de isolatie geluidsenergie goed kan absorberen. Rock4All steenwol heeft een vergelijkbare luchtstromingsweerstand als de Acoustifit glaswol en scoort om die reden vergelijkbaar als het gaat om geluidsisolatie.

    Geluidsisolatie hangt vooral af van de opbouw. Een plaat steenwol alleen biedt onvoldoende geluidisolatie.

    Denk bij een scheidingswand aan het volgende:

    • Gebruik metalen staanders in plaats van houten balken

    • Voeg een massieve afwerking van gipsplaten toe aan beide kanten. Denk er daarbij ook aan dat een extra laag gipsplaten extra geluidsisolatie biedt

    • Dicht doorvoeren van leidingen en aansluitingen van wanden en kozijnen goed af

    Wil je meer weten over geluidsisolatie? Bekijk dan onze pagina's over geluidsabsorptie en geluidsisolatie.

    Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?

    Er is weinig verschil tussen glaswol en steenwol als je kijkt naar de thermische isolatiewaarde en de geluidsisolatiewaarde. Glaswol en steenwol hebben een gelijkwaardige luchtstromingsweerstand. Om die reden hebben glaswol en steenwol ook een vergelijkbare prestatie als het gaat om geluidsisolatie.

    Qua thermische prestaties hangt het af van de lambda en de dikte. Er zijn glaswolsoorten in ons assortiment met een betere thermische prestatie (lagere lambda) in een vergelijkbare dikte. Zo heeft de SmartCavity 031 spouwmuurisolatie met een lambda van 0,031 en de Naturoll 032 een lambda van 0,032. Deze isolatie heeft bij een gelijke dikte daarom een hogere thermische prestatie.

    Zowel glaswol als steenwol hebben de hoogste brandklasse A1. De smelttemperatuur van steenwol ligt overigens wel hoger dan die van glaswol.

    Wat is de thermische isolatiewaarde van Rock4All steenwol?

    Rock4All steenwol heeft een isolatiewaarde (λ) van 0,035 W/m.k. Afhankelijk van de dikte loopt de Rd waarde van deze steenwolplaat op. Bij een dikte van 40 mm is de Rd waarde 1,10 m2.K/W en bij een dikte van 160 mm is de Rd waarde 4,55 m2.K/W.

    Gebruik onze online Rc calculator om de Rc waarde van een constructie te berekenen met Rock4All steenwol isolatie. Naar Rc waarde berekenen.

    Waar kun je Rock4All steenwol voor gebruiken?

    De steenwol isolatie Rock4All kun je gebruiken voor verschillende toepassingen:

    • Binnenafbouw, denk aan de isolatie van scheidingswanden, voorzetwanden of de isolatie van een verdiepingsvloer of plafond

    • Schuin of hellend dak isolatie

    • Isolatie van spouwmuren, Rock4All steenwol is namelijk waterafstotend

    Ontdek hoe je een isolatie klus doet met Rock4All steenwol isolatie:

    Tips bij isoleren scheidingswand met steenwol isolatie
    Tips bij spouwmuurisolatie met steenwol
    Tips om een voorzetwand te isoleren met steenwol
    Tips voor na-isolatie hellend of schuin dak met steenwol
    Rc calculator teaser gevel

    Rc Calculator Knauf Insulation

    Met onze Rc calculator bereken je snel met welke isolatie je een Rc waarde haalt. Je kunt eenvoudig switchen tussen de NEN 1068 en de NTA 8800. Elke Rc berekening kun je downloaden om toe te voegen in je bouwdossier. De Rc calculator is gecontroleerd door Bureau Nieman Raadgevende Ingenieurs.

    Neem contact op

    Heb je niet gevonden wat je zocht? Laat het ons weten en wij helpen je graag persoonlijk verder.