BREEAM, BENG en BEWUST gekozen materiaal

Ken je de 3 B’s van echt duurzame isolatie?

By Tim Kusters
27 mei, 2021

Anno 2021 is duurzaamheid een containerbegrip. Je kunt er alle kanten mee op. En als het gaat om isolatie, dan is energiebesparing natuurlijk het eerste waar je aan denkt. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Duurzaamheid heeft meerdere invalshoeken. Voor het maken van de juiste keuze in isolatie is het van belang om die verschillende invalshoeken scherp voor ogen te hebben.

BREEAM: met duurzame glaswol meer credits

Te beginnen met BREEAM. Steeds meer opdrachtgevers, investeerders, voorschrijvers en bouwers sturen aan op BREEAM-gecertificeerde gebouwen. Daarin speelt isolatie een belangrijke rol. Primair om de energiebehoefte omlaag te brengen natuurlijk. Werk je aan een BREEAM project dan kies je logischerwijs voor een materiaal met het hoogste aantal credits, zoals duurzaam geproduceerde glaswol zonder chemische toevoegingen, optimale compressie en bestaand uit 80% gerecycled glas. Hiermee behaal je eenvoudig een aantal extra credits.

BENG: naadloze aansluiting voor perfecte luchtdichtheid

Je bent inmiddels bekend met BENG. Als je wilt voldoen aan de BENG normering, dan is goede isolatie simpelweg een must. In het streven naar een optimaal geïsoleerde gebouwschil, is luchtdicht bouwen en triple glas erg belangrijk. Ook hier de vraag, welk materiaal kies je? Want perfecte luchtdichtheid vraagt om een naadloze aansluiting om luchtlekken te voorkomen. Soepel te verwerken materiaal helpt daarbij. De zachte bruinkleurige glaswolisolatie van Knauf Insulation maakt het de verwerker makkelijk en comfortabel.

Kies je ook bewust materiaal?

Goed isoleren begint dus met goed materiaal. En omgekeerd geldt ook: goed materiaal werkt fijner en verhoogt de kwaliteit. Glaswol van Knauf Insulation is gemakkelijk op maat te snijden, irriteert niet, is geurloos en sluit perfect aan voor een luchtdichte constructie. Het bestaat uit 80% gerecycled glas en is geproduceerd met Ecose® Technology, een natuurlijk bindmiddel zonder schadelijke chemicaliën. Zo maak je van duurzaamheid een speerpunt. Knauf Insulation heeft niet voor niets de overtuiging dat duurzame gebouwen bijdragen aan een betere wereld. Daarom maken we er werk van.

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023