Yes we can!

Je huis na-isoleren zonder grote verbouwing en troep

By Vivian Kennes
28 november, 2019

Het idee alleen al schrikt je misschien af. Je huis (na)isoleren is vast een heel karwei. Breken, boren, rommel, herrie en gedoe. Begrijpelijk dat je opziet tegen een dergelijke verbouwing, maar wat nu als het isoleren van je huis eigenlijk heel schoon, efficiënt én snel kan?

Binnen één dag je huis isoleren

We nemen als voorbeeld spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is in veel gevallen de meest kostenefficiënte energiebesparing voor je huis. Met deze energiebesparende maatregel kom je, als je daarnaast nog een tweede maatregel kiest, ook in aanmerking voor de SEEH-subsidie. Het voordeel van spouwmuurisolatie is dat je het eenvoudig en snel kan laten aanbrengen. In de meeste gevallen is de klus in één dag geklaard.

Is mijn woning geschikt?

Het na-isoleren van je woning is een fluitje van een cent. Maar dan moet er natuurlijk wel eerst gekeken worden of je woning hiervoor geschikt is. Hoe dat gaat? Tijdens een gratis en vrijblijvend adviesgesprek met Pluimers Isolatie wordt er een klein gaatje in de spouw geboord en met een kleine camera gekeken of de spouw niet vol zit met puin of cementbaarden. Aangezien het maar een klein cameraatje is, is er ook maar een klein boorgat nodig om de inspectie uit te voeren. Dit gebeurt vanaf de buitenkant van de muur, dus geen rommel binnen. Na afloop is het gaatje snel weer dicht gemaakt, dus daar zie je niks meer van. De moeite waard dus om het even te laten controleren!

Groen licht? Isoleren met inblaaswol

Blijkt de spouwmuur geschikt voor isoleren dan kan het isoleren beginnen. In veel gevallen met inblaaswol van Knauf. Dat gaat snel en isoleert uitstekend. Bovendien bestaat de inblaaswol uit tot wel 80% gerecycled glas. Er worden geen chemicaliën toegevoegd en de bekroning met het Eurofins Gold certificaat biedt je de garantie dat je een gezonde binnenluchtkwaliteit behoudt. Via inblaasgaten in de voeg van de buitenmuur wordt de wol ingeblazen tot de spouwmuur vol zit. Dus geen breekwerkzaamheden of troep. De gaatjes die gemaakt worden voor het inblazen, zijn zo weggewerkt. Je ziet er na afloop eigenlijk niets meer iets van en verliest geen onnodige warmte meer. En dat slechts in één dag… Een bouwvergunning heb je hier ook niet voor nodig. Dat scheelt!

Warm in de winter en koel in de zomer

De hoge thermische isolatiewaarde van de inblaaswol zorgt voor een optimale temperatuur en dat voelt direct comfortabel aan. In de zomer blijft de hitte beter buiten en in de winter juist lekker binnen. Mooie bijkomstigheid is dat het ook nog geluiddempend werkt. Je hebt na de spouwmuurisolatie minder geluidsoverlast van buiten.

Wil je weten hoe je je huis isoleert met subsidie? Bekijk dan ook eens ons stappenplan.

Een gesprek met een Pluimers adviseur geeft inzicht in de mogelijkheden voor jouw koopwoning
Gratis adviesgesprek

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw huis? Vraag dan een gratis, vrijblijvend adviesgesprek aan!