Wat levert het jouw op?

Isoleren en energie besparen

By Vivian Kennes
19 december, 2019

Wat zijn de verschillen tussen tussen-, hoek- en vrijstaande woningen?

Het leuke van energie besparen is dat je én elke maand geld bespaart én ook nog goed bezig bent voor het milieu. Twee vliegen in een klap! Hebben we het nog niet eens gehad over het extra comfort… Maar wie energie wil besparen moet wel eerst maatregelen treffen. De kosten gaan dus voor de baten uit. Maar wat levert het nou eigenlijk op?

Besparingen sterk afhankelijk van type woning

Het is lastig om met voorbeeldberekeningen voor elke situatie inzicht te geven in wat je aan energiekosten kunt besparen. Want de verschillen tussen type woningen zijn groot. Is je huis heel oud of juist vrij nieuw? Is het al best goed geïsoleerd of nog helemaal niet? Woon je in een tussen-, hoek- of vrijstaande woning? Hoe dan ook, als we uitgaan van gemiddelden, krijg je toch een aardig idee.

Dakisolatie levert het meest op

En dan blijkt dat je dak isoleren de slimste keuze is. Milieu Centraal heeft voor veel situaties al een berekening gemaakt en dit is de hele top 3, afgeleid van de indicaties die Milieu Centraal afgeeft op haar website. Afhankelijk van jouw situatie, kun je de investering in 4 tot 7 jaar terugverdienen.

Dit kun je besparen:

  1. Dakisolatie (schuin dak): van 700 (tussenwoning) tot 1.400 euro (vrijstaand) per jaar
  2. Zonnepanelen: van 600 (tussenwoning) tot 1.050 euro (vrijstaand) per jaar
  3. Spouwisolatie: van 650 (tussenwoning) tot 950 euro (vrijstaand) per jaar
Tip

Neem energiebesparende maatregelen! Je bespaart jaarlijks een mooi bedrag en de overheid helpt je nu een handje mee.

Een gesprek met een Pluimers adviseur geeft inzicht in de mogelijkheden voor jouw koopwoning

 

Wil je precies weten wat jij kunt besparen en welke investering je het beste kunt doen? Plan dan een kosteloos adviesgesprek in bij Pluimers Isolatie.

Adviesgesprek aanvragen