Wat levert het jouw op?

Isoleren en energie besparen

By Vivian Kennes
19 december, 2019

Wat zijn de verschillen tussen tussen-, hoek- en vrijstaande woningen?

Het leuke van energie besparen is dat je én elke maand geld bespaart én ook nog goed bezig bent voor het milieu. Twee vliegen in een klap! Hebben we het nog niet eens gehad over het extra comfort… Maar wie energie wil besparen moet wel eerst maatregelen treffen. De kosten gaan dus voor de baten uit. Maar wat levert het nou eigenlijk op?

Besparingen sterk afhankelijk van type woning

Het is lastig om met voorbeeldberekeningen voor elke situatie inzicht te geven in wat je aan energiekosten kunt besparen. Want de verschillen tussen type woningen zijn groot. Is je huis heel oud of juist vrij nieuw? Is het al best goed geïsoleerd of nog helemaal niet? Woon je in een tussen-, hoek- of vrijstaande woning? Hoe dan ook, als we uitgaan van gemiddelden, krijg je toch een aardig idee.

Dakisolatie levert het meest op

En dan blijkt dat je dak isoleren de slimste keuze is. Milieu Centraal heeft voor veel situaties al een berekening gemaakt en dit is de hele top 3, afgeleid van de indicaties die Milieu Centraal afgeeft op haar website. Afhankelijk van jouw situatie, kun je de investering in 4 tot 7 jaar terugverdienen.

Dit kun je besparen:

  1. Dakisolatie (schuin dak): van 700 (tussenwoning) tot 1.400 euro (vrijstaand) per jaar
  2. Zonnepanelen: van 600 (tussenwoning) tot 1.050 euro (vrijstaand) per jaar
  3. Spouwisolatie: van 650 (tussenwoning) tot 950 euro (vrijstaand) per jaar
Tip

Neem energiebesparende maatregelen! Je bespaart jaarlijks een mooi bedrag en de overheid helpt je nu een handje mee.

Een gesprek met een Pluimers adviseur geeft inzicht in de mogelijkheden voor jouw koopwoning

 

Wil je precies weten wat jij kunt besparen en welke investering je het beste kunt doen? Plan dan een kosteloos adviesgesprek in bij Pluimers Isolatie.

Adviesgesprek aanvragen

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023