Knauf Insulation ontvangt Greenbuild Leadership Award 2019 voor haar buitengewone commitment aan duurzaam bouwen

Greenbuild Leadership Award 2019 voor Knauf Insulation

By Vivian Kennes
21 maart, 2019

Na afloop van het congres in Amsterdam deze week ontving Knauf Insulation uit handen van de US Green Building Council de Green Build Leadership Award 2019 voor haar bijzondere bijdragen aan duurzaam bouwen. 
Deze award is een blijk van erkenning aan de koplopers in de groene bouwbeweging, aldus UGBC, die "de lat hoger leggen als het gaat om het creëren van gezondere, duurzamere gebouwen en samenleving".

Internationale inspiratie voor duurzaam bouwen

USGBC President en CEO Mahesh Ramanujam vertelt: “Knauf Insulation staat model voor de internationale gemeenschap. Jullie inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en het verbeteren van de kwaliteit van het leven is zo inspirerend.

“Deze award erkent jullie uitstekende bijdragen bij het bieden van oplossingen die zowel het energieverbruik verlagen alsmede hulpbronnen besparen zodat we het leven van mensen vandaag en morgen positief kunnen beïnvloeden."

Green Build Leadership Award 2019 voor Knauf Insulation
Prijs tijdens Green Build Europe 2019

De prijs werd namens Knauf Insulation ontvangen door Vincent Briard,  directeur Duurzaamheid en Productregelgeving, tijdens Greenbuild Europe, een jaarlijks congres voor duurzame bouwexperts georganiseerd door USGBC & GBCI Europe.

Duurzaam bouwen tot gemeengoed maken

“Knauf Insulation heeft zich altijd ingezet voor het creëren van betere gebouwen voor een duurzamere omgeving en ik ben er super trots op dat ik deze onderscheiding in ontvangst mag nemen als erkenning voor het harde werk van iedereen bij ons bedrijf, "zei Vincent.

Tijdens Greenbuild nam Vincent ook deel aan een seminar om het nieuwe proefproject Level (s) van duurzaam bouwen van de Europese Commissie te bespreken. Dit project is erop gericht om duurzaam bouwen eenvoudiger te maken door de gegevens te ontsluiten die nodig zijn om inzicht te krijgen in de milieueffecten van gebouwen gedurende hun hele levenscyclus. Ons Knauf Insulation Experience Center in Slovenië levert sinds 2017 waardevolle gegevens aan dit project.

Congres om expertise rond duurzaam en groen bouwen te delen

Als hoofdsponsor van Greenbuild ondersteunde Knauf Insulation ook seminars over onderwerpen als het opstellen van emissie-evaluaties, milieu-, sociale en governance-data, de impact van LEED in Zweden, het opbouwen van betere klimaatbestendigheid, digitale technologieën en de nieuwe LEEDv4.1.


Vincent vult aan: “Greenbuild Europe is een uniek platform voor experts op het gebied van groen bouwen uit de hele wereld en Knauf Insulation ondersteunt het platform van harte. “Wij beschouwen dit als een essentiële uitwisseling van informatie om vooruitgang te blijven boeken in duurzaam bouwen.”

 

Wil je meer weten over Knauf Insulation en duurzaam bouwen?

Lees meer op de pagina van Duurzaam bouwen en duurzaam wonen.