Verlaging energieverbruik

Glaswolfabriek succesvol aan het verduurzamen

By Vivian Kennes
17 mei, 2019

Onze fabriek in Visé staat inmiddels in de top vier van de Wallonische industrie als het gaat om de productie van zonne-energie. 

In mei 2019 werd de installatie van 6.000 zonnepanelen op het dak van ons magazijn in Visé voltooid. Deze panelen leveren een jaarlijkse capaciteit van 1.700 MWh aan energie — circa 2% van de jaarlijkse energiebehoefte van de fabriek. Deze PV-installatie draagt bij aan CO besparing van 790 ton per jaar. Dit staat gelijk aan het de CO2 emissie van 525 huishoudens.

Knauf Insulation heeft zichzelf de doelstelling opgelegd om het energieverbruik voor verlichting met circa 80% omlaag te brengen via een grootschalige aanpassing van de verlichting. Begin 2018 verbruikten we voor verlichting 4.205 MWh/jaar en in april 2019 is dat al omlaag gegaan naar 2,200 MWh/jaar. Het doel is om het elektriciteitsverbruik verder te verlagen naar 1.200 MWh/jaar tegen het eind van dit jaar. We hebben in Visé dan een totale energiebesparing gerealiseerd van 3,5%, vergelijkbaar met het verbruik van 1.500 huishoudens.

glaswolfabriek LED Visé

Mark Leverton, Managing Director West Europa bij Knauf Insulation, zei: “Duurzaamheid zit in de kern van alles wat we doen bij Knauf Insulation. Onze producten zijn ontwikkeld om energie te besparen en de CO2 emissies terug te dringen. We lobbyen continu om energie-neutrale gebouwen op de politieke agenda te krijgen.”

Knauf Insulation heeft energieverbruik en emissie met 20% verlaagd

“We vinden het bovendien belangrijk dat er in de bouw gekeken wordt naar milieuvriendelijkheid en duurzaamheid. Of dat nu is via een duurzaamheidscertificering zoals ons Experience Center in Slovenië dat een Platina certificering ontving van DGNB of door het invoeren van energiebesparende installaties en maatregelen zoals deze zonnepanelen of energie efficiënte verlichting.”

In 2010 stelde Knauf Insulation zich als doel om de CO2 emissies en het energieverbruik met 20% te verlagen voor 2020. Beide doelstellingen werden vier jaar eerder (in 2017) al behaald. In 2017 hadden we ons energieverbruik met 20,6% verlaagd en onze emissies met 20,7%.

De verlagingen zijn niet alleen het gevolg geweest van de installatie van verbeterde processen en apparatuur, maar ook van talrijke energiebesparende initiatieven op alle kantoren en fabrieken die het bedrijf wereldwijd heeft.

Foto van Reno-Solutions

Wil je meer weten over Knauf Insulation en duurzaamheid?

Lees dan meer op de pagina Duurzaamheid bij Knauf Insulation 

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023