International Women's Day

Gendergelijkheid voor een duurzame toekomst

By Vivian Kennes
25 februari, 2022

Het thema voor Internationale Vrouwendag is "Gender equality today for a sustainable tomorrow". In het streven naar gelijke rechten voor vrouwen, werd dit thema gekozen. Met dit thema wordt de wereldwijde bijdrage erkent van vrouwen en meisjes die het voortouw nemen bij de aanpassing aan en de reactie op klimaatverandering. En om te bouwen aan een duurzamere toekomst voor iedereen.

Duurzaamheid met de mens voorop

Bij Knauf Insulation werken we als fabrikant van isolatie elke dag aan een duurzamere toekomst. Met onze energiebesparende oplossingen zorgen we voor een verlaging van de emissies en CO2 verbruik in gebouwen.

Maar duurzaamheid gaat verder dan energie besparen. Niet voor niets hebben we binnen onze duurzaamheidsstrategie For a Better World een apart hoofdstuk voor de mensen (People First). Het succes van Knauf Insulation is gebaseerd op de diversiteit van onze mensen. Daarom blijven we werken aan diversiteit en inclusiviteit. We zijn er dan ook trots op dat ongeveer de helft van onze medewerkers vrouw is. Terwijl de bouw van oudsher best een mannenwereld is.

Bij Knauf Insulation grepen we dit thema aan om met een paar van onze vrouwen in gesprek te gaan. We vroegen ons af hoe het is om als vrouw in de bouwbranche te werken en wilden wel eens van hen horen of ze anno 2022 nog met vooroordelen te maken krijgen.

Vrouwen van Knauf Insulation

Werken als vrouw in de bouw 

Saskia Putter, Sales Executive bij Knauf Insulation, vertelt hierover “Ik werk al bijna 30 jaar in de bouwmaterialen branche. De eerste 15 jaar werkte ik bij de handel en de laatste jaren bij Knauf Insulation. Toen ik rond mijn 26e mijn eerste buitendienstfunctie kreeg werd ik vaker “getest” dan mijn mannelijke collega’s. Ik moest mijzelf net iets vaker bewijzen en laten zien dat ik wist waar ik het over had. Daarmee heb ik overigens relaties opgebouwd waar ik nu nog mee samenwerk. Als je kijkt naar verkoopfuncties in de bouwmaterialen, zijn er nog te weinig vrouwen. Ik moedig andere vrouwen graag aan om deze industrie in te gaan. Het is een leuke, veelzijdige branche om in te werken.”

Isolatieadvies (m/v/d)

“Kun je me doorverbinden met een collega die technisch advies kan geven? Die reactie krijg ik nog wel eens als ik als vrouw de telefoon beantwoord,” vult Caroline Danyluk aan. “Klanten gaan er blijkbaar nog niet allemaal van uit dat je als vrouw ook technisch advies kunt geven. We hebben inderdaad een hoop vrouwen op onze verkoop binnendienst, maar we hebben gelukkig ook verstand van zaken. Als we ooit iemand hebben die heel verrast reageert, dan kunnen we er samen ook wel om lachen.”

International Womens Day 2022

Heftruckchauffeur (m/v/d)

Collega Charity Jeekel merkt dat zij als vrouw in een typische mannenwereld opvalt. “Chauffeurs kijken regelmatig raar op als ze mij op de heftruck zien. Helemaal als ik een jurk aan heb. Het voordeel is wel dat ze mij helpen ‘sturen’ bij het goed laden van de wagen. In dit geval ligt er ook wel een vooroordeel aan ten grondslag, maar ik heb daar geen last van alleen maar profijt.”

People First For a Better World

Diversititeit en Inclusie zijn voor Knauf Insulaiton aandachtspunten binnen de People First pijler van onze duurzaamheidsstrategie For A Better World. 

We streven bij Knauf Insulation wereldwijd naar gelijkwaardigheid. Niet alleen voor vrouwen en mannen, maar ook als het gaat om leeftijd, geaardheid of culturele achtergrond. Om die reden steunen we International Women’s Day. Wil je ook werken bij Knauf Insulation? Houd dan onze werken bij pagina in de gaten. 

Meer over werken bij Knauf Insulation

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023