Comfort en veiligheid

Geluidsisolatie die je beter laten werken

By Knauf Insulation
24 maart, 2022

Thuis, op kantoor of hybride, we verdienen allemaal een werkplek waar we productief en zonder afleiding kunnen werken.

Geluidsoverlast is een punt van zorg, of we nu thuis werken of forenzen naar een kantoor. Nieuwe ringtones, lawaaiige  papierversnipperaars, collega's die aan hun bureau eten, schreeuwen in groepsgesprekken of jezelf verstaanbaar maken in een galmende ruimte – zonder goede geluidsisolatie kan het een hele uitdaging zijn om geconcentreerd te werken.

In meerdere onderzoeken wordt het belang van een goed geluidslandschap op het werk onderstreept.

productiviteit werk

Een onderzoek door het British Journal of Psychology wees bijvoorbeeld uit dat als je iemand hoort praten terwijl je leest of schrijft, je productiviteit tot wel 66% kan dalen. In een ander onderzoek voerde een groep studenten rekenkundige taken uit terwijl ze eerst werden blootgesteld aan kantoorgeluiden. Daarna deden ze dezelfde oefening nog eens in stilte. Ze presteerden beter in een stille omgeving.

Het belang van privacy

Bedrijf

In Frankrijk gaf 57% van het kantoorpersoneel aan dat hun concentratie afnam door een of meerdere geluidsbronnen. In de VS werd tijdens een onderzoek naar de werkomstandigheden van 40.000 kantoormedewerkers geen enkel bewijs gevonden dat een open kantoorlandschap voordelen heeft ten opzichte van gesloten kantoren.

Medewerkers in open kantoorlandschappen klaagden zelfs meer over het gebrek aan privacy. En privacy is essentieel, met name voor digitale vergaderingen. Mensen willen rust en geen getuige zijn van andermans gesprekken.

Wie thuis werkt heeft misschien geen luidruchtige collega's om zich heen, maar wel luidruchtige buren, verkeer, afleidingen van andere mensen in huis, blaffende honden, een tikkende verwarming of airco, televisies of andere apparaten die te hard staan.

Expertise van Knauf Insulation

Maro Puljizević is Acoustics Project Manager op de belangrijke afdeling Research and Development bij Knauf Insulation. Als expert kwam hij op talloze werkplekken om klanten te helpen de akoestiek te verbeteren. Hij heeft een gulden regel opgesteld voor individuele en open kantoorlandschappen.

"Voor afzonderlijke omgevingen, werkplekken die gescheiden zijn van omliggende gebieden. Minerale wol in scheidingswanden en boven plafondplaten is onmisbaar," zegt hij.

"In open kantoorlandschappen gebruiken we graag elementen die akoestiek absorberen. Ook zoeken we naar een slimme lay-out.

Maro Puljizević, Acoustics Project Manager

Zodat we bijvoorbeeld praatgrage marketingteams kunnen scheiden van de geconcentreerde accountants. We scheiden verschillende groepen met kasten, prikborden en andere, beweegbare geluidsbarrières om de productiviteit te verbeteren."

Hoe Knauf Insulation kan helpen

Waar we ook werken, het geheim voor goede akoestische gezondheid is een focus op drie bronnen van geluidshinder: extern, intern en mechanisch, en het vinden van oplossingen om elke bron aan te pakken.

Bij Knauf Insulation bieden we toepassingen die de akoestiek in het gehele kantoorlandschap verbetert. Van plafonds tot vloeren en van muren tot scheidingswanden.

Glaswol isolatie als geluidsisolatie

We hebben oplossingen voor elk (thuis)kantoor: van bakstenen muren, houten vloeren en zolders tot tussenwandjes van gips, spouwmuren of betonnen muren en houten frames.De vezelstructuur van glaswol en minerale wol absorbeert zeer effectief geluid.

We bieden een assortiment aan isolatiedichtheden en -diktes die universeel kunnen worden toegepast.

Voor nog betere prestaties kan onze glaswol het best worden gecombineerd met gipsplaten van Knauf of Heraklith houtwolcementplaten. De oplossingen zijn ontwikkeld om effectief samen te werken en worden naar wens aangepast voor maximale prestaties.

Gepersonaliseerde akoestische oplossingen

In kantoor- en appartementencomplexen kunnen geluiden van boven bijvoorbeeld worden geabsorbeerd met een gipsplaat van Knauf en onze Mineral Wool aan het plafond. De ruimte scheiden creëert een wereld van verschil.

Combinaties van gipsplaten en Mineral Wool zijn ook ideaal om bestaande muren te upgraden. Het geluidsniveau wordt al snel verlaagd met 10 decibel, waardoor een gesprek of geroep een deur verder niet meer hoorbaar is en geluiden van entertainmentsystemen gedempt worden.

Dit is een selectie producten die we personaliseren op basis van akoestische wensen. Naast geluidsisolatie bieden ze uitstekende vuurbestendigheid en thermische prestaties.

Onze glaswol wordt vanwege de uitstekende geluidsisolatie vaak gebruikt als kern tussen twee panelen in geprefabriceerde scheidingswanden en plafondelementen.

Onze Heraklith houtwol-geluidsisolatie is een aantrekkelijke variant die gemakkelijk te installeren is en is gemaakt van duurzame, natuurlijke materialen.

Onze Organic akoestische panelen zijn  speciaal ontwikkeld voor de verbetering van de ruimte akoestiek en is populair in klaslokalen, vergaderruimtes, callcenters en sportaccomodaties. .

Onze SUPAFIL Blowing Wool is ideaal voor nieuwbouw, renovatie en geprefabriceerde gebouwen. Er is een breed scala aan toepassingen mogelijk voor vlieringen, spouwmuren en houten frames.