Supafil Inblaaswol helpt aannemers in uitdagende tijden

De bouw heeft nú oplossingen nodig voor de grote uitdagingen

By Tim Kusters
21 september, 2021

De bouw knelt aan alle kanten. Personeelstekort, meer vraag dan aanbod, beperkte beschikbaarheid van materialen, strengere regels, enzovoorts. 

Download de Supafil brochure

Een situatie die schreeuwt om slimme oplossingen. Neem de inblaaswol van Supafil. Het bespaart capaciteit van metselaars, maakt plannen makkelijker en voldoet aan strenge regelgeving. Te mooi om waar te zijn? Zeker niet! Lees hier hoe Supafil aannemers vooruithelpt. 

Metselaar

Oplossingen voor tekort aan metselaars

Veel woningbouw in Nederland kent een gemetselde buitenmuur. Een mooi traditioneel product vervaardigt uit de klei van onze rivieren. We zijn ervan gaan houden en het kenmerkt onze architectuur al sinds circa 1100! Maar de tijd staat niet stil en er kwam een luchtspouw, die nog weer later werd geïsoleerd. Zo kwam er een extra taak bij voor de metselaar, een beroepsgroep die krimpt. Een van de redenen waarom Knauf Insulation de bekende inblaastechniek voor na-isolatie heeft ontwikkeld voor nieuwbouwwoningen. Met Supafil Cavity XL maakt de metselaar meters zonder zelf te isoleren. Een gespecialiseerd installatiebedrijf isoleert de woning namelijk na afronding van het metselwerk. 

Planning

Makkelijker plannen, sneller (af)bouwen

Van binnenuit via een boorpatroon wordt de binnenmuur vol geblazen met isolatie. Dat scheelt de metselaar natuurlijk veel tijd. Het inblazen van een woning gaat bovendien heel snel. Afhankelijk van de grootte en het type woning kan dit binnen 1 of 2 dagen worden uitgevoerd. Als je als aannemer snel met het binnenwerk verder wilt gaan, is isoleren van buitenaf ook mogelijk. En niet te vergeten: de afhankelijkheid van het weer is verdwenen als sneeuw voor de zon! Zo is plannen makkelijk en bouw je sneller.

Wetgeving

Eenvoudig inspelen strengere wet- en regelgeving

Met de komst van BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) per 1 januari 2021 moet de gevel bij nieuwbouw voldoen aan een Rc 4,7 m².K/W. Dat is zo gefikst als je de spouwmuur van 155 mm volledig vult met Supafil Cavity XL.  

Zonder thermische lekken of risico op een valse luchtspouw. Dat is bij harde isolatiematerialen wel anders! En met de Wet Kwaliteitsborging in het vizier wil je geen gedoe achteraf. Met Supafil Cavity XL (inclusief KOMO procescertificaat) zit je altijd goed. Het proces van inblazen met Supafil Cavity XL staat onder toezicht van SKG IKOB en Insula. Als aannemer speel je zo altijd op zeker.  

Duurzaamheid

Lekker duurzaam bezig

Om duurzaamheid en circulariteit valt niet meer heen te draaien. Ook op dat vlak zit je goed met Supafil inblaaswol. Het is gemaakt uit gerecycled glas (tot 80%) en is in de basis dus een circulair materiaal. De isolatie zit zonder hechtmiddelen in de constructie en kan aan het einde van de levensduur van een gebouw eenvoudig voor recycling worden ingezameld. Geen opslag en geen afval. Tel daarbij op de Brandklasse A1 en het zal duidelijk zijn dat een slim product als Supafafil Cavity XL helpt bij de grote bouwuitdagingen van vandaag. 

Meer weten? Download dan de Supafil brochure met de complete technische informatie!

Download de Supafil brochure