Van uit de hand gelopen hobby naar toepasbare kennis

Caroline over Duurzame Bouwkunde

By Vivian Kennes
18 mei, 2021

Vanuit haar persoonlijke interesse rondde onze collega Caroline Danyluk onlangs de opleiding Duurzame Bouwkunde af. We gingen in gesprek met Caroline om te horen wat ‘Duurzame Bouwkunde’ inhoudt en hoe ze dit koppelt aan haar dagelijkse werk bij Knauf Insulation.

Caroline Danyluk over Duurzame Bouwkunde

Even voorstellen

Caroline Danyluk heeft altijd commerciële binnendienstfuncties bekleed. Zij werkt nu alweer zo’n 3 jaar met super veel plezier bij Knauf Insulation op de afdeling Customer Service. Caroline woont met haar vriend in een twee-onder-een-kapwoning in Made. Samen hebben ze deze woning inmiddels bijna volledig gerenoveerd. Privé vind je Caroline regelmatig op de racefiets of bakt ze heerlijke koekjes waar ze haar collega’s op trakteert. 

Wat houdt Duurzame Bouwkunde in?

De opleiding gaat in op het belang van duurzaam bouwen nu en in de toekomst. Je leert wat er zoal komt kijken bij duurzaam bouwen. Een begrip dat je vanuit  behoorlijk wat verschillende perspectieven kunt bekijken. De onderzoeksopdracht ging vooral in op nieuwbouw. Ik heb in mijn onderzoek een drietal nieuwbouwwoningen vergeleken op duurzaamheid. Het viel me op dat bouwers vooral kijken naar het Bouwbesluit. Denk hierbij aan de vereiste Rc waardes en installaties voor WtW en ventilatie. Verder dan het bouwbesluit wordt er meestal niet gekeken.

Duurzame Bouwkunde

Traditie van brievenbus in voordeur is hardnekkig

Hoewel je een duidelijke focus ziet op luchtdicht bouwen en kierdichting is het best tegenstrijdig dat er in elke nieuwbouwwoning nog een brievenbus in de voordeur zit. Als iedereen dit gat in de voordeur zou vervangen door een brievenbus aan de gevel gaat er minder energie verloren. Hier valt zeker nog winst te behalen.

Van hobby naar dagelijks toepasbare kennis 

Renoveren en verbouwen is één van mijn hobbies. Ik vind het leuk om over technische vraagstukken mee te denken. Doordat ik nu een bredere kennis heb, kan ik beter verbanden leggen tussen de klantvraag en wat er nodig is om tot een goede oplossing te komen. Dat ik nu nog beter kan meedenken, wordt enorm gewaardeerd door de klanten die ik spreek.  

 

 

Contact met onze afdeling Customer Service? Bekijk ons rayonoverzicht voor een overzicht van telefoonnummers en mailadressen per regio.  

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023