Van uit de hand gelopen hobby naar toepasbare kennis

Caroline over Duurzame Bouwkunde

Door Vivian Kennes op 18 mei, 2021

Vanuit haar persoonlijke interesse rondde onze collega Caroline Danyluk onlangs de opleiding Duurzame Bouwkunde af. We gingen in gesprek met Caroline om te horen wat ‘Duurzame Bouwkunde’ inhoudt en hoe ze dit koppelt aan haar dagelijkse werk bij Knauf Insulation.

Caroline Danyluk over Duurzame Bouwkunde

Even voorstellen

Caroline Danyluk heeft altijd commerciële binnendienstfuncties bekleed. Zij werkt nu alweer zo’n 3 jaar met super veel plezier bij Knauf Insulation op de afdeling Customer Service. Caroline woont met haar vriend in een twee-onder-een-kapwoning in Made. Samen hebben ze deze woning inmiddels bijna volledig gerenoveerd. Privé vind je Caroline regelmatig op de racefiets of bakt ze heerlijke koekjes waar ze haar collega’s op trakteert. 

Wat houdt Duurzame Bouwkunde in?

De opleiding gaat in op het belang van duurzaam bouwen nu en in de toekomst. Je leert wat er zoal komt kijken bij duurzaam bouwen. Een begrip dat je vanuit  behoorlijk wat verschillende perspectieven kunt bekijken. De onderzoeksopdracht ging vooral in op nieuwbouw. Ik heb in mijn onderzoek een drietal nieuwbouwwoningen vergeleken op duurzaamheid. Het viel me op dat bouwers vooral kijken naar het Bouwbesluit. Denk hierbij aan de vereiste Rc waardes en installaties voor WtW en ventilatie. Verder dan het bouwbesluit wordt er meestal niet gekeken.

Duurzame Bouwkunde

Traditie van brievenbus in voordeur is hardnekkig

Hoewel je een duidelijke focus ziet op luchtdicht bouwen en kierdichting is het best tegenstrijdig dat er in elke nieuwbouwwoning nog een brievenbus in de voordeur zit. Als iedereen dit gat in de voordeur zou vervangen door een brievenbus aan de gevel gaat er minder energie verloren. Hier valt zeker nog winst te behalen.

Van hobby naar dagelijks toepasbare kennis 

Renoveren en verbouwen is één van mijn hobbies. Ik vind het leuk om over technische vraagstukken mee te denken. Doordat ik nu een bredere kennis heb, kan ik beter verbanden leggen tussen de klantvraag en wat er nodig is om tot een goede oplossing te komen. Dat ik nu nog beter kan meedenken, wordt enorm gewaardeerd door de klanten die ik spreek.  

 

 

Contact met onze afdeling Customer Service? Bekijk ons rayonoverzicht voor een overzicht van telefoonnummers en mailadressen per regio.