Bespaar nu met Supafil inblaaswol op materiaal- en personeelskosten

Door Tim Kusters op 21 september, 2021

Elke aannemer voelt het tekort aan materialen in de bouw. Net als een flink tekort aan vakmensen. Het gevolg is hogere uurlonen, hogere grondstofprijzen en materialen.  

Contact

Slimme keuzes maken

Daar zit je als aannemer niet op te wachten. Zeker niet bij langer lopende projecten met vooraf vastgestelde budgetten. Elke extra euro aan inkoop gaat direct ten koste van je marge. Dus is de vraag: welke slimme keuzes kun je maken om die tegenvallers op te vangen? Bijvoorbeeld door te kiezen voor de spouwisolatie van Supafil inblaaswol. Een materiaal dat een veel stabieler prijsniveau heeft dan traditionele spouwmuurisolatie. En dat voor materiaal én verwerking.  

Keuzes

Oplossing voor tekort aan metselaars

Ten eerste bespaar je op arbeidskosten. Metselaars metselen niet alleen, maar isoleren ook. Dat kost tijd en tijd is geld. Bij de inblaastechniek van Knauf Insulation voor na-isolatie bij nieuwbouwwoningen is dit niet meer nodig. Met Supafil inblaaswol maakt de metselaar meters zonder zelf te isoleren. Een gespecialiseerd installatiebedrijf isoleert de woning namelijk na het metselwerk. Dat zie je gelijk terug onder aan de streep.

Altijd beschikbaar materiaal

Verder hebben veel andere isolatiematerialen zoals PIR grote leverproblemen en ze stijgen de laatste jaren flink in kosten. Niet alleen onhandig qua planning, maar vooral ook duur. Inblaaswol van Supafil heeft die problemen niet. Het materiaal is zeer goed beschikbaar en er zijn nauwelijks prijsschommelingen. Daar kun je dus op bouwen.

Luchtspouw niet nodig

Maar er zijn nog een paar punten die inblaaswol zo aantrekkelijk maken. Het is perfect voor thermische isolatie omdat het goed aansluit op constructiedelen heb je veel minder risico op thermische lekken. Dat risico heb je eerder bij harde isolatiematerialen. Het heeft brandklasse A1, je hebt minder opslag en je kunt lekker doorwerken bij elk weertype. Dat plant een stuk relaxter. Bovendien is het heel praktisch bij bouwen tussen twee bestaande woningen

Ook droge gevel zonder luchtspouw

En tot slot nog een speciaal aandachtspunt. Want in Nederland denken wij ten onrechte dat we een luchtspouw nodig hebben voor het drogen van het metselwerk. Maar onderzoek van de Universiteit Gent laat zien dat dit niet meer nodig is.  

Op basis hiervan heeft de KNB dan ook het infoblad 50 aangepast. Supafil Cavity XL is bij veel typen woningbouw een prima alternatief spouwisolatie. (KNB = Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek)

Er zijn dus eigenlijk geen redenen te bedenken waarom je de spouw niet met Supafil inblaaswol zou isoleren! Neem daarom nu contact op voor meer informatie of een offerte. 

Contact