Bespaar nu met Supafil inblaaswol op materiaal- en personeelskosten

By Tim Kusters
21 september, 2021

Elke aannemer voelt het tekort aan materialen in de bouw. Net als een flink tekort aan vakmensen. Het gevolg is hogere uurlonen, hogere grondstofprijzen en materialen.  

Contact

Slimme keuzes maken

Daar zit je als aannemer niet op te wachten. Zeker niet bij langer lopende projecten met vooraf vastgestelde budgetten. Elke extra euro aan inkoop gaat direct ten koste van je marge. Dus is de vraag: welke slimme keuzes kun je maken om die tegenvallers op te vangen? Bijvoorbeeld door te kiezen voor de spouwisolatie van Supafil inblaaswol. Een materiaal dat een veel stabieler prijsniveau heeft dan traditionele spouwmuurisolatie. En dat voor materiaal én verwerking.  

Keuzes

Oplossing voor tekort aan metselaars

Ten eerste bespaar je op arbeidskosten. Metselaars metselen niet alleen, maar isoleren ook. Dat kost tijd en tijd is geld. Bij de inblaastechniek van Knauf Insulation voor na-isolatie bij nieuwbouwwoningen is dit niet meer nodig. Met Supafil inblaaswol maakt de metselaar meters zonder zelf te isoleren. Een gespecialiseerd installatiebedrijf isoleert de woning namelijk na het metselwerk. Dat zie je gelijk terug onder aan de streep.

Altijd beschikbaar materiaal

Verder hebben veel andere isolatiematerialen zoals PIR grote leverproblemen en ze stijgen de laatste jaren flink in kosten. Niet alleen onhandig qua planning, maar vooral ook duur. Inblaaswol van Supafil heeft die problemen niet. Het materiaal is zeer goed beschikbaar en er zijn nauwelijks prijsschommelingen. Daar kun je dus op bouwen.

Luchtspouw niet nodig

Maar er zijn nog een paar punten die inblaaswol zo aantrekkelijk maken. Het is perfect voor thermische isolatie omdat het goed aansluit op constructiedelen heb je veel minder risico op thermische lekken. Dat risico heb je eerder bij harde isolatiematerialen. Het heeft brandklasse A1, je hebt minder opslag en je kunt lekker doorwerken bij elk weertype. Dat plant een stuk relaxter. Bovendien is het heel praktisch bij bouwen tussen twee bestaande woningen

Ook droge gevel zonder luchtspouw

En tot slot nog een speciaal aandachtspunt. Want in Nederland denken wij ten onrechte dat we een luchtspouw nodig hebben voor het drogen van het metselwerk. Maar onderzoek van de Universiteit Gent laat zien dat dit niet meer nodig is.  

Op basis hiervan heeft de KNB dan ook het infoblad 50 aangepast. Supafil Cavity XL is bij veel typen woningbouw een prima alternatief spouwisolatie. (KNB = Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek)

Er zijn dus eigenlijk geen redenen te bedenken waarom je de spouw niet met Supafil inblaaswol zou isoleren! Neem daarom nu contact op voor meer informatie of een offerte. 

Contact

Bedrijfsnieuws
Renovatie

Woning renoveren? Begin met isoleren!

Als je in deze tijd een betaalbare woning vindt, dan mankeert er vaak nog wat aan de kwaliteit van de isolatie. Slechte isolatie zorgt voor een lager wooncomfort, maar ook voor een hoge energierekening. Met de torenhoge energieprijzen vandaag de dag, wil je dat natuurlijk voorkomen. Natuurlijk wil je verouderde woningen graag pimpen met een nieuwe keuken, vloer of badkamer, maar het is veel slimmer om te beginnen met betere isolatie. Dan bespaar je elke maand daarna en komt die nieuwe keuken er ook wel.

25.05.2023
Spouwmuurisolatie

Fabels en feiten over het na isoleren van de spouwmuur

Er is al heel wat geschreven over spouwmuurisolatie. Het internet staat vol van verhalen over na-isoleren van de spouw. Kan je een spouwmuur volledig laten vullen? Zakt die isolatie na een paar jaar niet in? Wordt je gevel geen snoepwinkel voor muizen of ander ongedierte? Is het isoleren van de spouwmuur niet vragen om vochtproblemen?

Door de hoge energieprijzen is na-isoleren voor veel huiseigenaren extra interessant geworden. Want al ga je dan niet verduurzamen om het klimaat een handje te helpen, je helpt er in elk geval je eigen portemonnee mee. Maar dan wil je wel weten waar je goed aan doet. Logisch.

Daarom zetten we in deze blog wat fabels en feiten op een rijtje aan de hand van vragen die veel binnen komen bij onze collega’s.

22.05.2023