Internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

As Safe As Home

By Vivian Kennes
28 april, 2020

Vandaag is het de internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Knauf Insulation gebruikt deze dag dit keer om een nieuwe interne campagne te lanceren onder de naam ‘As Safe As Home’.

Knauf Insulation start campagne ‘As Safe As Home’

Vandaag is het de internationale dag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Knauf Insulation gebruikt deze dag dit keer om een nieuwe interne campagne te lanceren onder de naam ‘As Safe As Home’. De campagne laat zien dat iedereen in het bedrijf super kritisch moet blijven op gezondheid en veiligheid en hoe Knauf Insulation zich aanpast naar de nieuwe realiteit die door de wereldwijde COVID-19 pandemie gevormd wordt.

Safety First, thuis en op het werk

De CEO van Knauf Insulation, Jean-Claude Carlin, zei: “Knauf Insulation moet net zo veilig zijn als je thuis. Deze campagne onderstreept alles wat we geleerd hebben van de COVID crisis. Veiligheid was altijd al onze eerste prioriteit, maar toen de crisis ons bedrijf trof, werden we ook geïnspireerd om het beste in ons naar boven te laten komen. We hebben laten zien dat we plekken veiliger dan ooit konden maken. Veiligheid moet overal en voor iedereen zijn. Thuis. Op het werk. 24/7. Nu we zoveel bereikt hebben, moeten we dit nooit meer loslaten.”


Stop de pandemie

"Er werd bij deze pandemie uiteraard snel ingezet op gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zoals social distancing. Met aandacht voor luchtkwaliteit, het schoon houden van oppervlakken en extra hygiene red je levens", zei Carlin. "Bovendien hebben we als bedrijf gezien hoe compassie, solidariteit en zorg de basis vormen om onze community en het welzijn van onze collega’s te beschermen.

Knauf Insulation Group HR en HSE Directeur Patrice Briol vuldt aan: “We hebben allemaal erg veel geleerd van deze crisis en deze lessen moeten we bij ons houden in wat we bij Knauf Insulation doen, morgen en overmorgen.
 

Menschlichkeit, Entrepreneurship, Partnership, Commitment

“De wereld is veranderd en de noodzaak voor veiligheid en gezondheid is nog nooit zo groot geweest, maar nu we ons aanpassen aan een nieuwe manier van werken moeten we geen compromissen sluiten in ons commitment naar elkaar. Er is niets dat niet veilig gedaan kan worden en er is niets belangrijker dan de gezondheid en het welzijn van onze collega’s.

“’As Safe As Home’ is een constante reminder dat we altijd moeten zorgen voor het belangrijkste: elkaar. Zeven dagen per week, 24 uur per dag, thuis en op het werk.”

De focus van de World Day for Safety and Health at Work dit jaar is ‘Stop de pandemie: Veiligheid en gezondheid op het werk kunnen levens redden’.

 

Bekijk de video 'As Safe as Home' 

Leveringen van isolatiematerialen


Op onze "Corona-pagina" geven we de actuele informatie over de invloed die de Corona-pandemie eventueel heeft op de levering van onze isolatiematerialen per productgroep. 

Naar Corona-pagina