Persbericht

150.000ste Nederlandse woning met SUPAFIL geïsoleerd

By [email protected]
04 mei, 2016

Enschede/ Oosterhout (NB)/ Rijssen (OV), april 2016 - De 150.000ste woning in Nederland is in april succesvol met SUPAFIL inblaaswol geïsoleerd. Knauf Insulation introduceerde de duurzame minerale wol-isolatie ruim zeven jaar geleden in Nederland.

Supafil logo

De 150.000ste Nederlandse woning, waarvan de spouwmuren met SUPAFIL inblaaswol zijn geïsoleerd, staat in Enschede. Marc Ezendam en zijn partner Tanja Löschmann waren blij verrast toen zij vernamen dat zij de complete gevelisolatie van hun hoekhuis kregen aangeboden namens Knauf Insulation als SUPAFIL-producent en Pluimers Isolatie als verwerker. “SUPAFIL is een gerenommeerd Knauf-product dat homogeen in spouwmuren wordt ingebracht en zich de afgelopen jaren heeft bewezen met het oog op de optimalisatie van de schil van de woning”, aldus Danny Wilting, Market Segment Manager bij producent Knauf Insulation. “Deze duurzame isolatie-oplossing resulteert in meer comfort, een aanzienlijke energiebesparing met daaraan gekoppeld een verbetering van het energielabel van de woning en een gereduceerde CO2-uitstoot”.

Efficiënte kostenbesparing

De realisatie van de spouwmuurisolatie van de 150.000ste Nederlandse woning - verzorgd door SUPAFIL-verwerker Pluimers Isolatie uit Rijssen - kreeg een feestelijk tintje voor de bewoners. “Een mooi moment om stil te staan bij het feit dat er al zoveel Nederlandse woningen succesvol met SUPAFIL zijn (na-)geïsoleerd”, aldus Danny Wilting. “Spouwmuurisolatie is de meest efficiënte manier om te besparen op de energiekosten(tot wel 26% per jaar). Het isolatiemateriaal wordt in de spouwmuur geblazen waarbij de minerale vezels in elkaar haken en een ‘plaat’ in de spouwmuur vormen. SUPAFIL neemt geen vocht op en zakt niet naar beneden in de spouwmuur. Het grote voordeel van SUPAFIL is de constante, hoge isolatiewaarde voor de gehele levensduur van de woning. In Engeland zijn - mede dankzij subsidie vanuit de overheid - de afgelopen vijftien jaar meer dan drie miljoen woningen met SUPAFIL (na-)geïsoleerd. In Europa bedraagt het aantal woningen waarbij de spouwmuren met SUPAFIL inblaaswol zijn geïsoleerd inmiddels ruim vier miljoen.”

Over SUPAFIL

SUPAFIL inblaaswol is bestemd voor (na-)isolatie van spouwmuren, vloeren en hellende daken en is onbetwist marktleider. Gebruik van SUPAFIL zorgt voor een lagere energierekening, een hoger wooncomfort en is een snelle manier om het energielabel van woningen te verbeteren. SUPAFIL isolatie wordt binnen één dag aangebracht en zorgt voor een waardevermeerdering van de woning. Voor het gebruik van het isolatiemateriaal is geen bouwvergunning nodig. Breekwerk is overbodig en het aanzicht van de gevel blijft ongewijzigd. SUPAFIL wordt aangebracht door gespecialiseerde en door Knauf Insulation erkende SUPAFIL verwerkers. Het isolatiemateriaal bestaat uit 80% gerecycled glas en bevat geen chemische bindmiddelen. Een onafhankelijke certificaatinstantie controleert alle bedrijven op het op de juiste wijze aanbrengen van het isolatiemateriaal.  

Innovatieve app: SUPAFIL E-calculator

De SUPAFIL E-calculator van Knauf Insulation is een vernieuwende app waarmee gebruikers op eenvoudige wijze op basis van eigen inbreng van gegevens de mogelijke energiereductie, kostenbesparing en terugverdientijd met het oog op woningisolatie met SUPAFIL inblaaswol kunnen berekenen. De SUPAFIL app is gratis te downloaden in de App Store. Bereken zelf razendsnel de energiekostenbesparing en terugverdientijd.