Duurzaamheid: Natuurlijk Gezonde Isolatiematerialen

Duurzaamheid is onze verantwoordelijkheid

Al onze isolatiematerialen maken wij uit natuurlijke materialen. Zo kunnen onze klanten over de hele wereld milieuvriendelijke bouwprojecten realiseren, de veiligheid in gebouwen verhogen en een aangenaam binnenklimaat creëren.

Als fabrikant van innovatieve isolatieoplossingen hebben wij een verantwoordelijkheid. Niet alleen door de bijdrage die onze producten leveren aan energie efficiency, maar ook bij het veilig stellen van de schaarse, natuurlijke hulpbronnen. We zien het dan ook als onze opdracht om ons eigen productieproces continu te verbeteren zodat we onze ecologische footprint minimaliseren. We streven naar een minimaal energieverbruik in ons productieproces.

ECOSE® Technology: intrinsieke motivatie 

Al in 2009 werd bij Knauf Insulation de formaldehyde uit het bindmiddel voor glaswol verbannen. Dankzij ECOSE® Technology, een bindmiddel dat gebaseerd is op natuurlijke grondstoffen, brachten we een revolutie teweeg in onze industrie.  ECOSE® Technology verlaagt de benodigde energie tijdens productie en is verantwoordelijk voor de bruine kleur van onze glaswol. Er worden dus geen kleurstoffen toegevoegd. Daarmee is ECOSE® Technology een van de belangrijkste componenten van onze duurzame glaswol- en minerale wol isolatie. Op onze ECOSE pagina kun je meer lezen over de voordelen van ECOSE® Technology. 

Meer over ECOSE

   

Duurzaamheid in DNA Knauf Insulation

Milieu Management Systeem

Knauf Insulation volgt de internationale management standaarden voor duurzaamheid. Al onze productielocaties zijn gecertificeerd voor de volgende standaarden:

  • ISO 9001 (Kwaliteitsmanagement)
  • ISO 14001 (Milieumanagement)
  • ISO 50001 (Energie Management)
  • OHSAS 18001 (Gezondheids- en Veiligheidsmanagement)

In 2010 al waren wij het eerste bedrijf in de sector dat alle vier deze standaarden bereikte in Europa, de Verenigde Staten, Rusland en de CIS landen.

   

Groen Bouwen
BREEAM-NL

BREEAM.nl is een keurmerk van de Dutch Green Building Council (DGBC). Met behulp van BREEAM-NL voor Nieuwbouw en Renovatie’ worden in Nederland nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties beoordeeld op duurzaamheidsprestatie. Hieronder vallen kantoren, retail, scholen, industriële gebouwen, woningen, bijeenkomst- en logiesfuncties en datacenters. 
Met BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie worden gebouwen beoordeeld op negen verschillende duurzaamheidsonderwerpen: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling. 


Met dit keurmerk toon je de werkelijke duurzaamheidsprestatie van een gebouw aan. Aan de hand van verschillende credits bepaal je de uiteindelijke prestaties. Door toepassing van isolatieproducten met ECOSE Technology kun je hierop maximaal scoren.

BREEAM-NL
Credit MAT-5 (Tier3)

Het correct interpreteren van het BREEAM-NL systeem is niet altijd eenvoudig. Daarom heeft het DGBC een aanvullende toelichting geschreven. Voor steenwol, glaswol en cellulair glas gelden dezelfde eisen, ongeacht of het product uit meer of minder dan 50% gerecycled materiaal wordt geproduceerd. Hiermee sluit deze credit aan op de eis die in BREEAM-Europa wordt gesteld. Omdat in onze productie het aandeel delfstoffen dat gewonnen wordt uit steengroeven of mijnen ruimschoots minder dan 20% is, zijn er geen EMS- of ISO 14001- certificaten vereist van de leveranciers van onze grondstoffen.

Download de volledige verklaring inclusief de links naar relevante documenten van DGBC. 

Volledige verklaring

Het doel dat we onszelf voor 2020 stelden om ons waterverbruik met 50% te verminderen, hebben we nu al bereikt.
Knauf Insulation

Knauf Insulation Energy Award

 

We willen graag topprestaties leveren. Met onze Energy Award spreken we de waardering uit voor initiatieven binnen Knauf Insulation die bijzondere prestaties op het gebied van energie-efficiëntie mogelijk maakten. Met behulp van deze award worden best practices en ideeën binnen de organisatie gedeeld om onze energiemanagers nieuwe ideeën en inspiratie te bieden.

Consequent hulpbronnen veiligstellen

We hebben ambitieuze doelen gesteld om het gebruik van onze bronnen tot een minimum te beperken. Het gebruik van gerecycleerde grondstoffen - bijvoorbeeld glas - speelt net zo'n belangrijke rol als de waterconsumptie en de verwerking van afval. Afhankelijk van de fabriekslocatie, bevat onze glaswol en minerale wol al tot 80% gerecycled materiaal. We hebben onze 2020-doelstelling om ons waterverbruik met 50% te verminderen al bereikt.

Transparant over onze producten

Environmental Product Declarations (EPD's), tonen gekwantificeerde milieu-informatie over de levenscyclus van onze producten. Met  de EPD's kun je producten of diensten met dezelfde functie met elkaar vergelijken. Knauf Insulation heeft deze milieuverklaringen voor de meeste producten. 

   

Duurzaamheidsrapporten

Duidelijk over ons duurzaamheidsbeleid

Onze doelstellingen, inspanningen en successen op het gebied van duurzaamheid leggen we al sinds 2010 vast in ons jaarlijkse duurzaamheidsrapport (Sustainability Report). Deze rapporten geven je een overzicht van internationale projecten en initiatieven die laten zien hoe serieus we onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid nemen.