test
circulaire economie met Knauf insulation isolatie

 

We moeten meer met minder doen. Ontdek hoe wij verminderen, hergebruiken en recyclen - en onze klanten helpen om dat ook te doen.

Circulair bouwen, Cradle-to-Cradle en duurzaamheid, zijn onderwerpen die in de bouw steeds belangrijker worden. Duurzaamheid zit in de kern van alles wat we doen bij Knauf Insulation. In onze duurzaamheidsstrategie 'For a Better World' stellen we onszelf concrete doelstellingen voor 2025 en daarna om onze circulariteit en duurzaamheid nog verder te verhogen.

We willen op elke locatie van Knauf Insulation meer met minder kunnen doen. 

WAT WE NU AL AAN RECYCLING DOEN BIJ KNAUF INSULATION BENELUX

Recycling materialen
 • We maken onze glaswol en minerale wol uit gerecycled glas (tot 80%). Dit glas is bijvoorbeeld afkomstig van autoruitschades. Bij de productie van steenwol bestaan de grondstoffen voor gemiddeld 60% uit gerecycled materiaal.
 • We halen snijafval van glaswol af bij diverse prefabbouwers. Dit glaswol is vervolgens een grondstof voor een andere fabrikant van geïsoleerde bouwstenen.  
 • Ons zusterbedrijf Knauf AMF gebruikt glaswolrestanten bij de productie van plafondtegels. De afgelopen drie jaar konden zij de toepassing van herbruikmaterialen verdubbelen.  
Hergebruik pallets
 • Onze houten pallets halen we gratis af bij klanten. Deze pallets worden gecontroleerd, gerepareerd of direct voor hergebruik gesorteerd. Tot wel 10 keer! Zo verlagen we de kosten van afvalstromen bij onze klanten en verbeteren we hun bijdrage aan circulariteit en duurzaamheid 

  * Foto in de header: We hebben de toekomst in onze handen: gerecycled glasgranulaat voor de productie van onze glaswol en minerale wol. 

  SERVICES RECYCLECLUB

  In 2019 introduceerden we bij de Recycleclub. Allereerst voor de recycling van houten pallets en het snijafval van glaswol bij prefab houtbouwers.

  Voordelen recycling houten pallets: 

  • Gratis service
  • Één aanspreekpunt
  • Verlaging kosten afvalstromen
  • Verbeterde bijdrage circulariteit en duurzaamheid

  Voordelen recycling snijafval Naturoll glaswol: 

  • Volledige ontzorging afvalstroom
  • Ruimtewinst
  • Een vast bedrag per maand
  • Verbeterde bijdrage circulariteit en duurzaamheid

  Deze services worden voortdurend aangepast en uitgebreid. Wil je meer weten over deze services? 

  Download folder Recycleclub

  recycling van houten pallets en het snijafval van glaswol bij prefab houtbouwers

  Circulariteit met Knauf Insulation

  CIRCULAIR BOUWEN

  Een circulaire economie kenmerkt zich door een kringloop van materialen. Producten en materialen worden hergebruikt na het einde van hun levensduur door recycling of refurbishment. Een circulaire economie vraagt om andere businessmodellen en een andere samenwerking tussen leverancier en klant. Je levert niet alleen, je komt als producent later terug in beeld als een product aan het einde van zijn levensduur is. 

  LEVENSDUUR GLASWOL

  Glaswol heeft een levensduur van tenminste 50 jaar zonder verlies van isolatiewaarde. Dat is in de praktijk dus zo lang als de levensduur van een gebouw. Als een gebouw aan het einde van de levensduur gesloopt wordt, kan glaswol probleemloos worden hergebruikt. Glaswol kun je recyclen of opnieuw als isolatiemateriaal gebruiken. Het grote voordeel van glaswol is namelijk dat het gewoon los te maken is en niet verlijmd is aan constructieonderdelen, een belangrijke voorwaarde voor circulair bouwen.

  Concrete duurzaamheidsdoelstellingen voor heel Knauf Insulation

  Knauf Insulation heeft naast de langetermijndoelstellingen concrete doelstellingen voor 2025 vastgelegd. Om deze doelstellingen ook te halen, werken we samen als bedrijf, wereldwijd en elke dag. 

  We zijn er van overtuigd dat ons huidig leiderschap verantwoordelijk is om vooruitgang te boeken bij elk doel. We moeten het probleem niet overlaten aan de volgende generatie.

   

  Een greep uit onze doelstellingen voor 2025 

  • We gebruiken bronnen die minder impact op het milieu hebben. 
  • We sturen vanaf 2025 helemaal géén afval meer naar de stort. 
  • We verlagen de milieu impact van onze verpakking. We willen de hoeveel 'virgin plastic' voor 2025 met meer dan 25% verlagen.

   mensen eerst met Knauf Insulation

  Ontdek hoe we de mens voorop zetten

   zijn koolstofvoetafdruk te verkleinen

  Ontdek hoe we CO2-neutraal worden

   Betere gebouwen bouwen

  Ontdek hoe we betere gebouwen realiseren