Alles over onze isolatie voor architecten en voorschrijvers

Isolatie in ontwerp
Architecten Hub

WAAROM JE KNAUF INSULATION isolatie VOORSCHRIJft

Gebouwen moeten zo worden ontworpen en gebouwd worden dat ze de hoogste prestaties leveren: energie-efficiënt, veilig en comfortabel. Als enige fabrikant in Nederland van glaswol, steenwol en houtwol bieden wij alles wat je nodig hebt voor veiligere specificaties.

Wij bieden oplossingen voor toepassingen in commerciële en residentiële gebouwen, voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Met onze zusterbedrijven Knauf en Knauf Technical Solutions bieden we een volledig gamma isolatieoplossingen voor HVAC, brandbeveiliging en afbouw.

Als je ondersteuning zoekt bij je projectspecificatie, dan hebben wij een toegewijd team van product specialisten dat jou graag verder helpt.

Hieronder vind je informatie die speciaal is samengesteld om je te helpen bij het specificeren van isolatie in je volgende project.

Contact opnemen

isolatie VAN Knauf INSULATION - een logische keuze

Ecose Technology Fact 5

Duurzame isolatie

Knauf Insulation maakt haar glaswol isolatie van 80% gerecycled glas. Bovendien gebruiken we een 100% natuurlijk bindmiddel zonder toegevoegde chemicaliën – Ecose Technology. Zo scoren we maximaal als het gaat om duurzaamheid.

Duurzaam ontwerpen en bouwen

Een duurzaam gebouw is de wens van steeds meer opdrachtgevers. Duurzaamheid kent allerlei facetten. Duurzaamheid in de keuze van bouwmaterialen die gemaakt zijn zonder gebruik van schaarse grondstoffen en een gebouwleven lang meegaan, duurzaam betekent ook dat een gebouw een laag energieverbruik heeft of dat een gebouw prettig is voor de gebruikers en bewoners. Knauf Insulation ontwikkelt en produceert al haar isolatiematerialen met duurzaamheid als uitgangspunt.

Duurzaamheid bij Knauf Insulation

Steenwol circulair bouwmateriaal

Circulair bouwen

Glaswol maken we uit gerecycled glas van kapotte autoruiten. De isolatie is in de basis circulair. Knauf Insulation neemt snij afval en glaswol uit sloopprojecten terug om te smelten tot grondstof in onze recycling fabriek in Visé.

Geen afval naar de stort

Knauf Insulation heeft zich het ambitieuze doel gesteld om in 2025 geen afval meer naar de stort af te voeren. We hebben onze eigen afvalstromen al met zo’n 70% teruggebracht. We zullen daarnaast ook steeds meer glaswol en steenwol snijafval bij projecten en zelfs uit sloopprojecten terugnemen. Met een investering van 15 miljoen is in Visé daarom naast de productielocatie van glaswol een recycling-installatie gerealiseerd. Zo sluiten we de kringloop van cradle-to-cradle. 

Knauf Insulation en circulair bouwen

Hotel Breeze voorbeeld van duurzaam bouwen aan het IJmeer

Hoge BREEAM score

Knauf Insulation biedt een unieke combinatie die zorgt voor extra credits bij duurzaamheidscertificeringen. Omdat je met onze glaswol eenvoudig een hogere score haalt, zijn we een logische keuze voor BREEAM projecten.

Duurzaam bouwen

De unieke productie- en verpakkingswijze zorgen voor extra credits (41) binnen duurzaamheidscertificeringen als BREEAM-NL. Zo is er voor de productie van ons bindmiddel Ecose Technology zo’n 70% minder energie nodig dan bij een traditioneel bindmiddel. We comprimeren de glaswol op zo'n manier dat er méér vierkante meters in een vrachtwagen gaan. Zo verlagen we onze CO2 uitstoot met zo’n 760.000 ton alleen al in Nederland. Deze gunstige footprint zie je terug in onze EPD’s en BREEAM beoordeling.

Meer over onze BREEAM score

Meer weten over KnaufZeker prestatiegaranties

KnaufZeker

Een gebouw moet in de praktijk net zo presteren als op papier. Met KnaufZeker prestatiegaranties bent u hiervan verzekerd. Of het nu gaat om de vereiste geluidsisolatie in dB, thermische prestatie, brandwerendheid of andere prestaties.

Systeemadvies en prestatiegaranties

Binnen het KnaufZeker programma zijn heel veel systemen van Knauf en Knauf Insulation samen getest op hun prestaties. Het KnaufZeker programma biedt tal van prestaties op het gebied van de voor de hand liggende zoals thermische prestaties en geluidsisolatie of brandwerendheid. Maar er zijn ook systemen getest op bijv.  inbraakwering, kogelwering, luchtzuivering en stralingswering. Knauf biedt behalve garanties ook advies en projectondersteuning.

Meer over KnaufZeker

ONLINE RC Waarde berekenen

Tijd is kostbaar, daarom bieden we een handige online Rc calculator waarin je de meest voorkomende constructies vindt. Je berekent eenvoudig met welke isolatie en dikte je in een opbouw de vereiste thermische prestatie realiseert. Deze maten kun je dan eenvoudig in je ontwerp toepassen.  

Heb je een afwijkende constructie? Neem dan gerust contact met ons op voor advies. We helpen je graag.

Rc waarde berekenen

Isolatie in gebouwontwerp
Knauf en Knauf Insulation bieden garanties op prestaties Brede Zorgschool Tiel

Duurzame gebouwen ontwerpen 

Als marktleider en vernieuwer zetten we bij Knauf Insulation kwaliteit en duurzaamheid centraal bij alles wat we doen. Hoewel we een sterke focus hebben op de thermische, brandwerende en akoestische prestaties van onze isolatie, kent ons streven naar duurzaamheid een veel breder perspectief.

We zijn er trots op dat onze isolatie zo goed scoort in BREEAM en WELL en dat onze glaswol en inblaaswol als eerste bekroond werd met het DECLARE 'Red List Free' label. Deze erkenning naast het Eurofins Gold label maakt dat we een logische keuze zijn voor projecten waarbij een bijzonder lage emissie van VOC’s wordt gevraagd zoals bij ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen.

 Onze certificaten

SNELLE Links VOOR JOUW PROJECT ONDERSTEUNING

Download oNZE ISOLATIE CATALOGUS

isolatiecatalogus Knauf Insulation mockup

Onze isolatiecatalogus is een handig naslagwerk waarin je gedetailleerde informatie over onze isolatie oplossingen terugvindt. Daarnaast bevat het achtegrondinformatie over onze certificeringen, tabellen met dB waarden en de Rc waarde van veel voorkomende constructies.  Natuurlijk lees je er ook meer over wat we bij Knauf Insulation doen op het vlak van duurzaamheid. 

Je kunt onze actuele catalogus hier downloaden en bekijken: 
Download Knauf Insulation Catalogus

Wat zijn de voordelen van minerale wol isolatie?

            

KNAUF INSULaTION IS de enige fabrikant die glaswol, steenwol, inblaaswol EN houtwol isolatie levert. Ontdek onze oplossingen: