Voorzetwand: Geluidswerend en thermische isolatie

Voorzetwand voor thermisch comfort én goede geluidsisolatie

Voorzetwanden gebruik je bij transformatieprojecten om een gebouw een nieuwe functie te geven. De gevel wil je daarbij vaak intact laten, bijvoorbeeld vanwege zijn bijzondere uiterlijk. Bij het isoleren van voorzetwanden zijn glaswol en minerale wol goede keuzes. Hiermee realiseer je zowel hoge thermische prestaties als een uitstekende geluidsisolatie.

Van sober klooster naar luxe hotel, gebouwd met KnaufZeker

Voordelen van isoleren met een voorzetwand 

Door met een voorzetwand te isoleren, kun je snel hoge energieprestaties bereiken. Niet elk gebouw heeft een spouwmuur die je kunt isoleren. Door aan de binnenzijde te isoleren, behoud je het aanzicht van de buitengevel. Dit is bij transformatie van monumentale panden vaak gewenst. Door te kiezen voor minerale wol of glaswol bereik je hoge prestaties op het gebied van thermische en geluidsisolatie.

Thermische prestaties

De Mineral Wool 35 (MW 35) is een uitstekende keuze om voorzetwanden te isoleren. Deze minerale wol is eenvoudig te snijden. Bovendien is er erg weinig snijverlies, omdat de MW 35 is afgestemd op de maatvoering van metalen staanders. Hierdoor bevestig je de wol snel bij het plaatsen van een voorzetwand. Afhankelijk van de constructieopbouw zijn ook hogere Rc-waarden te behalen, zoals 5,0 m2.K/W. Met de MW 35 realiseer je dus snel hoge thermische prestaties.  

Rc berekening voorzetwand

 

Hoge geluidsabsorptie

Glaswol en minerale wol absorberen geluid in hoge mate. Geluidstrillingen worden sterk verminderd door de structuur van dit materiaal. De MW 35 heeft een uitstekende geluidsabsorptie en is een ideale keuze bij hoge eisen op het gebied van geluidsisolatie.
Ook de Acoustifit-glaswolplaat en Ultracoustic-glaswoldeken zorgen voor een hoge geluidsabsorptie. We hebben de verschillen in geluidsisolatie voor je op een rijtje gezet. 

Meer over geluid en geluidsabsorptiewaarden

Voorzetwand isoleren kan ook met KnaufZeker

De gips- en isolatieproducten van Knauf staan garant voor hoogwaardige kwaliteit en zijn op elkaar afgestemd voor een uitmuntende prestatie. Combineer je de Knauf producten met elkaar volgens de systemen die we voorschrijven, kunnen we de prestaties ervan waarborgen. Deze garantie noemen we KnaufZeker.

Met KnaufZeker ben je er 100% zeker van dat Knauf systemen hun beloofde prestaties halen en houden. Natuurlijk vind je ook voorzetwanden terug in het KnaufZeker Prestatiesysteem. 

Voorzetwand met MW 35 thermische waarden

De voordelen van voorzetwand isoleren met KnaufZeker 

Een voorzetwand plaats je tegen een buitenmuur als je deze thermisch wilt isoleren. Bijvoorbeeld als het gebouw een nieuwe bestemming krijgt. Je kunt ook een geluidsisolerende voorzetwand plaatsen. De voorzetwand heeft dan veel meer als doel om het geluid van buitenaf te isoleren (auto- trein- of tramverkeer). Wat het doel van de voorzetwand isolatie ook is, met KnaufZeker ben je verzekerd van de prestaties. 

Door de Knauf en Knauf Insulation materialen te combineren ben je met KnaufZeker verzekerd van de thermische prestaties en de geluidsisolatie (dB). 

Meer over KnaufZeker

Efficiënte verwerking met oog voor duurzaamheid 

Onze glaswol en minerale wol zijn gemaakt met ECOSE® Technology. Het materiaal is geurloos en stofarm en irriteert huid of handen niet. Je snijdt het eenvoudig op maat doordat het afgestemd is op de maatvoering van metalen staanders. De MW 35, Acoustifit en Ultracoustic zijn daarnaast geproduceerd uit tot wel 80% gerecycled materiaal en bevatten een natuurlijk bindmiddel. Zo combineer je een efficiënte verwerking met aandacht voor duurzaamheid.

Meer over ECOSE® Technology