Voorzetwand: Geluidswerend en thermische isolatie

Voorzetwanden voor hoog thermisch comfort én uitstekende geluidsisolatie

Bij transformatieprojecten gebruik je voorzetwanden om een gebouw een nieuwe functie te geven. De gevel wil je daarbij vaak intact laten, bijvoorbeeld vanwege zijn bijzondere uiterlijk. Bij het isoleren van voorzetwanden zijn glaswol en minerale wol goede keuzes. Hiermee realiseer je zowel hoge thermische prestaties als een uitstekende geluidsisolatie.

Knauf isolatie voorzetwand thermisch en akoestisch

Voordelen van isoleren met een voorzetwand 

Het isoleren met een voorzetwand is een uitstekende manier om snel hoge energieprestaties te bereiken. Niet elk gebouw heeft een spouwmuur die je kunt isoleren. Door aan de binnenzijde te isoleren, behoud je het aanzicht van de buitengevel. Dit is bij transformatie van monumentale panden vaak gewenst. Door te kiezen voor minerale wol of glaswol bereik je hoge prestaties op het gebied van thermische en geluidsisolatie.

Thermische prestaties

De Mineral Wool 35 (MW 35) is een uitstekende keuze om voorzetwanden te isoleren. Deze minerale wol is eenvoudig te snijden. Bovendien is er erg weinig snijverlies, omdat de MW 35 is afgestemd op de maatvoering van metalen staanders. Hierdoor bevestig je de wol snel bij het plaatsen van een voorzetwand. Afhankelijk van de constructieopbouw zijn ook hogere Rc-waarden te behalen, zoals 5,0 m2.K/W. Met de MW 35 realiseer je dus snel hoge thermische prestaties.  

Hoge geluidsabsorptie

Glaswol en minerale wol absorberen geluid in hoge mate. Geluidstrillingen worden sterk verminderd door de structuur van dit materiaal. De MW 35 heeft een uitstekende geluidsabsorptie en is een ideale keuze bij hoge eisen op het gebied van geluidsisolatie. Ook de Acoustifit-glaswolplaat en Ultracoustic-glaswoldeken zorgen voor een hoge geluidsabsorptie.

Meer over geluid en geluidsabsorptiewaarden

Efficiënte verwerking met oog voor duurzaamheid 

Onze glaswol en minerale wol zijn gemaakt met ECOSE® Technology. Het materiaal is geurloos en stofarm en irriteert huid of handen niet. Je snijdt het eenvoudig op maat doordat het afgestemd is op de maatvoering van metalen staanders. De MW 35, Acoustifit en Ultracoustic zijn daarnaast geproduceerd uit tot wel 80% gerecycled materiaal en bevatten een natuurlijk bindmiddel. Zo combineer je een efficiënte verwerking met aandacht voor duurzaamheid.

Meer over ECOSE® Technology