Spouwmuurisolatie

Glaswol isolatie bij spouwmuren

Een spouwmuur isoleren met glaswol biedt een aantal voordelen. Je kunt de spouwmuurisolatie heel goed aansluiten op het binnenblad en ook de platen onderling sluiten naadloos aan. Zo verzeker je je van de gevraagde energieprestatie en voorkom je warmteverlies.

 

Via kieren of een valse luchtspouw kan een gevel tot wel 20% energie verliezen.

Nieuwbouw spouwmuurisolatie: glaswol of inblaaswol

Voor de spouwmuurisolatie bij nieuwbouw bieden we een aantal mogelijkheden. Zo kun je de spouwmuur isoleren met glaswolplaten. Glaswol is een ideale oplossing omdat je door de flexibele vezelstructuur altijd een perfecte aansluiting kunt realiseren. Zowel tussen de platen onderling als op het achterliggende binnenspouwblad. Dit is van groot belang omdat een valse luchtspouw de isolatiewaarde met maar liefst 50% kan verminderen. Details over de effecten van kieren, naden en een valse luchtspouw kun je lezen in het rapport van Nieman Raadgevende Ingenieurs.

 Rc waarde spouwmuurisolatie Bouwbesluit

De Rc waarde van de spouwmuur moet volgens het Bouwbesluit minimaal 4,5 m2.K/W zijn. Het is dan belangrijk dat je kijkt naar de Rd waarde van isolatiemateriaal, de lambdawaarde en de dikte van de spouwmuurisolatie.

Zeker zo belangrijk is echter ook de uitvoering in de praktijk. Met glaswol en minerale wol is het eenvoudig om kieren en een valse luchtspouw te voorkomen. Zo verzeker je je ervan dat de thermische prestaties in de praktijk ook behaald worden. Dat wordt met de komst van de wet kwaliteitsborging extra belangrijk.

Lees meer over gegarandeerde prestaties met glaswol

Rc waarde tot wel 36% lager door kieren en naden tussen isolatieplaten
Nieman Raadgevende Ingenieurs
Cavitec glaswol

Voordelen Cavitec glaswolplaten voor isoleren spouwmuur

Met Cavitec glaswolplaten als spouwmuurisolatie voorkom je het risico van warmteverlies door kieren, naden of een valse luchtspouw eenvoudig. Cavitec glaswolplaten bieden nog meer voordelen:

  • Uitstekende thermische prestaties
  • Geen aanvullende materialen nodig voor afdichtingen
  • Eenvoudig en snel te verwerken
  • Dankzij ECOSE® Technology: Geen jeuk, geen geur, geen stof

Met een dikte van 130 mm behaal je een Rc van 4,5 wat probleemloos in een spouwmuur van 150 tot 160 mm past. Met een dikte van 146 mm in een spouw van 170 mm is zelfs een Rc van 5.0 te behalen.  Bereken de Rc voor spouwmuurisolatie online.

Ga naar Rc calculator

 

Supafil Cavity Wall XL inblaaswol voor nieuwbouw

Met SUPAFIL Cavity XL-inblaaswol is een innovatieve spouwmuurisolatie voor nieuwbouw. Deze inblaaswol  biedt bij nieuwbouw projecten een aantal voordelen als het gaat om spouwmuur isoleren:

  • Spouwmuurisolatie door specialisten, de metselaar focust zich op metselen
  • Spouwmuur isoleren is weersonafhankelijk en kan zelfs bij vorst uitgevoerd worden
  • Optimale thermische prestaties met zekerheid van uitvoering voor de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

Meer over Supafil Cavity Wall XL

 

 

SUPAFIL Cavity XL volledige spouwmuurisolatie voor nieuwbouw
Supafil Cavity Wall spouwmuur isolatie voor renovatie

Spouwmuur na-isoleren met inblaaswol

Voor het na-isoleren van spouwmuren is er SUPAFIL Cavity Wall inblaaswol. Je vult met deze spouwmuurisolatie de spouwmuur volledig. De vulling is optimaal en blijvend, want de wol zakt niet in. Met SUPAFIL inblaaswol verhoog je de thermische prestatie van een gevel in één dag. De inblaaswol leent daarom uitstekend voor transformatie- of renovatieprojecten, waarbij de overlast voor bewoners minimaal is.

Voordelen van Supafil Cavity Wall inblaaswol

Met de spouwmuurisolatie Supafil Cavity Wall inblaaswol verhoog je het comfort van de woning in één dag. Door het na isoleren van de spouwmuur blijft de woning koel in de zomer en warm in de winter. Het isoleren van je spouwmuur helpt bovendien bij het verlagen van geluidshinder van een drukke weg of spoorlijn.

Tot slot biedt Supafil inblaaswol het voordeel van een zekerheid ten aanzien van de gezondheid. De spouwmuurisolatie is erkend met het Eurofins Gold label voor binnenluchtkwaliteit. De hoogst mogelijke erkenning. Dit betekent dat je gewoon in de woning kunt verblijven als Supafil spouwmuurisolatie wordt aangebracht.

Vind hier meer over inblaaswol

De kosten van spouwmuurisolatie

Als je wilt weten wat spouwmuurisolatie kost voor jouw woning, neem dan contact op met één van onze erkende verwerkers. Afhankelijk van de dikte en de oppervlakte van de spouwmuur kan hij aangeven wat de kosten van spouwmuurisolatie bij jouw woning zullen zijn.

Milieucentraal geeft op haar website globaal aan wat het rendement van spouwmuurisolatie is. Vergelijk dit met een spaarrekening die je een rente biedt van 11%. Dat is nog eens een mooi rendement. Bovendien wordt je woning direct een stuk comfortabeler in zowel de zomer als de winter. Milieucentraal geeft ook een globale indicatie van de prijs van spouwmuurisolatie en het rendement van spouwmuurisolatie in de besparing op de energierekening voor verschillende type woningen.

Zoek een erkende verwerker