Gevelisolatie: Gevel isoleren (Vliesgevels)

Isolatie en esthetiek gaan hand in hand

Gevels moeten conform het Bouwbesluit voldoen aan steeds strengere thermische prestaties. Met isolatiemateriaal dat perfect aansluit op het binnenspouwblad voorkom je warmteverlies en valse luchtspouwen. Bij vliesgevels is het gevelbeeld belangrijk. Bij een open vliesgevel is het fraai als het isolatiemateriaal mooi wegvalt in het aanzicht van de gevel.

Gevels moeten conform het Bouwbesluit voldoen aan steeds strengere thermische prestaties.

Aandacht voor isolatie én het uiterlijk van de gevel

Vliesgevels komen vooral in de utiliteitsbouw veel voor. Ze zijn niet dragend en daardoor vaak slanker dan gevels van traditionele materialen. Vliesgevels bieden architecten veel mogelijkheden voor het ontwerp. Het is belangrijk dat het uiterlijk van het gebouw behouden blijft. Kies daarom oplossingen waarmee je hoge thermische prestaties bereikt én die bijdragen aan een fraai gevelbeeld.

Kostenefficiënte spouwmuurisolatie

Het natuurlijk bruine glasvlies van de TP 432KD-glaswolplaat valt mooi weg in de schaduw van de gevelbeplating. Hiermee houd je het gevelbeeld intact en behoudt de gevel zijn kenmerkende uiterlijk. Naast dit esthetische aspect zorgt de TP 432KD spouwmuurisolatie voor optimale thermische prestaties. Dankzij de flexibele vezels sluiten de platen goed aan op het binnenspouwblad en op elkaar. De platen zijn prettig te verwerken en eenvoudig te snijden.

open vliesgevel met horizontale naad.png

Betrouwbare prestaties, prettige verwerking 

Onze TP 432 KD glaswolplaten sluiten dankzij de vezelstructuur perfect aan op het binnenspouwblad en ook op elkaar. Hierdoor ontstaat er geen valse luchtspouw en treedt er geen onnodig energieverlies op. Je bereikt zo daadwerkelijk de energieprestaties die van tevoren zijn afgesproken. De glaswol isolatie van Knauf Insulation wordt gemaakt met ECOSE® Technology en daardoor zeer prettig te verwerken. De isolatie is geurloos, stofarm en irriteren huid of handen niet.  

Meer over ECOSE® Technology