Ecose Technology: Veelgestelde Vragen (FAQ)

Meer over Ecose van Knauf Insulation
F.A.Q. over ECOSE Technology

F.A.Q. OVER ECOSE TECHNOLOGY

Algemene vragen ECOSE® Technology

Wat is ECOSE® Technology?

ECOSE® Technology is een revolutionair, natuurlijk, fenol en formaldehydevrij bindmiddel, gebaseerd op duurzame grondstoffen in plaats van petrochemische derivaten. Het verlaagt de productieenergie en levert superieure duurzaamheid voor het milieu. ECOSE® Technology is ontwikkeld voor glas- minerale wol en steenwolisolatie, maar kan ook gebruikt worden voor andere producten, waar het vervangen van een chemisch bindmiddel een voordeel is.

Hoe werkt ECOSE® Technology?

Door het omzetten van duurzame grondstoffen in een inert polymeer via een gepatenteerd proces, wordt ECOSE® Technology gebruikt om een uitzonderlijk sterk bindmiddel te creëren dat minerale wolvezels verbindt. Deze revolutionaire, wetenschappelijke ontdekking maakt het gebruik van een bindmiddel op basis van fenol en formaldehyde overbodig.

Is ECOSE® Technology gepatenteerd?

ECOSE® Technology is beschermd door een aantal wereldwijde patenten.

Waarom zijn producten met ECOSE® Technology duurzamer dan vergelijkbare standaard producten?

Producten gemaakt met ECOSE® Technology zijn duurzamer, 

Er wordt bij de productie van het bindmiddel, tot 70% minder energie gebruikt. Met ECOSE® Technology vervangen grondstoffen op biologische basis de traditionele chemicaliën, om duurzamere en innovatieve producten te maken.

Er komen minder emissies vrij tijdens de productie.

Zij dragen bij aan de binnenluchtkwaliteit in gebouwen, omdat er geen fenol of formaldehyde wordt gebruikt met ECOSE® Technology.

Welke voordelen biedt dit duurzame bindmiddel op basis van ECOSE® Technology

- Natuurlijk bindmiddel, zonder fenol, formaldehyde of acrylaat grondstoffen
- Verminderde emissies tijdens productie
- Gereduceerd milieu-impact, door een lager energieverbruik bij de productie van het bindmiddel
- Geen kunstmatige kleurstoffen of pigmenten aan het product toegevoegd

Wat zijn de verwerkingsvoordelen van de minerale wol met ECOSE® Technology?

- De superieure eigenschappen van het product dragen bij aan de verbetering van de algemene duurzaamheid van gebouwen waarin het product wordt toegepast
- Formaldehydevrij bindmiddel
- Natuurlijke kleur, in perfecte harmonie met bijvoorbeeld een houtconstructie
- Vriendelijker om te verwerken, het voelt zacht aan en irriteert niet aan huid of handen 
- Geurloos en stofarm

Welke prestatie eigenschappen van de standaard minerale wol producten van Knauf Insulation worden gegarandeerd door toepassing van ECOSE® Technology?

- Brandwerendheid
- Niet ontvlambaar: Euroclass A1 volgens EN 13501 (onbekleed product)
- Mechanische eigenschappen
- Thermische isolatie
- Akoestische absorptie en akoestische isolatie
- Isolatieproduct met uitstekende warmte weerstandswaarde Rd
- Waterafstotendheid 
- Gemaakt van gerecyclede, hernieuwbare en quasi onuitputtelijke bronnen (glaswol)
- Recyclebaar product 
- Recyclebare verpakking 
- Lage transportkosten door hoge mate van compressie van de productverpakking (glaswol)
- Gebruikt lucht voor de thermische isolatie
- Chemisch neutraal

Waar zijn de minerale wol producten met ECOSE® Technology van Knauf Insulation op gebaseerd?

Minerale wol producten van Knauf Insulation met ECOSE® Technology vormen een nieuwe generatie isolatie met een revolutionair, natuurlijk bindmiddel, gebaseerd op duurzame grondstoffen, in plaats van de huidige bindmiddelen op basis van fenol en formaldehyde.

Waarom zijn minerale wol producten met ECOSE® Technology duurzamer dan vergelijkbare, algemeen verkrijgbare producten?

Alle minerale wol producten van Knauf Insulation zijn per definitie duurzaam: Thermische isolatie maakt een zeer grote energiebesparing mogelijk, talloze keren meer dan de energie die nodig is om het product te maken. Maar de glas- en steenwol producten met ECOSE® Technology zijn zelfs nog duurzamer, omdat er bij de productie, tot 70% minder energie gebruikt is dan bij de productie van traditionele bindmiddelen. Met ECOSE® Technology vervangen natuurlijke grondstoffen, de chemicaliën die worden gebruikt in traditioneel bindmiddel, zodat innovatieve en duurzamere producten ontstaan. Al deze aspecten dragen bij aan de verkleining van onze ecologische voetafdruk.

Wat is het gezondheidsrisico van formaldehyde in bestaande minerale wol producten?

Er wordt steeds meer gelet op bouwproducten die formaldehyde bevatten of gebruiken in hun productie. Een groot aantal onderzoeken, uitgevoerd door onafhankelijke, deskundige laboratoria in vele landen, hebben aangetoond dat minerale wol producten een onbeduidende bron van formaldehyde in gebouwen vormen en daarom een risico voor de gezondheid van bewoners of verwerkers zijn. Het gebruik van ECOSE® Technology verwijdert de formaldehyde volledig uit het productieproces.

Hoe onderscheidt minerale wol met ECOSE® Technology zich op zichtbare wijze van de traditionele minerale wol?

De producten onderscheiden zich door kleur en verpakking. Door de nieuwe technologie heeft de minerale wol een kenmerkende natuurlijke bruine kleur die op natuurlijke wijze is ontstaan! Het merk en logo van ECOSE® Technology zijn duidelijk zichtbaar op alle verpakkingen, waarbij deze nieuwe technologie is gebruikt en geven volledige garantie dat er absoluut geen formaldehyde, acryl, fenol, verf of kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd.

Waarom is gekozen voor ECOSE® Technology als de huidige producten als duurzaam worden beschouwd?

Duurzaamheid draait om voortdurende verbetering, het verleggen van technische grenzen. Wij zijn van mening dat er altijd mogelijkheden zijn tot verbetering. De ontwikkeling komt voort uit ons intensief onderzoeks- & ontwikkelingsprogramma, waarin wij er naar streven om de markt te voorzien van innovatieve en duurzamere producten. Dit is in lijn met de toewijding van Knauf Insulation om op gebied van duurzaamheid vooraan te staan.

Wat is het verschil tussen minerale wol van Knauf Insulation met ECOSE® Technology en traditionele glas- en steenwol?

De technologie verbetert de al uitzonderlijke milieukenmerken van glas- en steenwol, omdat de producten worden geproduceerd met een gloednieuw bindmiddel dat de bestaande lage milieu-invloeden bij de productie nog meer verlaagt en dezelfde superieure productprestaties levert. De technologie is tevens formaldehydevrij.

Hoe presteert minerale wol met ECOSE® Technology in vergelijking tot traditionele minerale wol?

Op basis van de bekende isolatienormen zoals EN 13162 en ASTM C665 hebben glas- en steenwolproducten met ECOSE® Technology dezelfde toonaangevende prestaties als traditionele glas- en steenwolproducten. Daarnaast zijn ze milieuvriendelijker, duurzamer en makkelijker te verwerken.

Welke testen hebben minerale wol producten van Knauf Insulation met ECOSE® Technology ondergaan?

De producten hebben een uitgebreide en strenge evaluatie ondergaan om hun milieugevolgen en gelijkwaardigheid in het gebruik te bepalen, waaruit is gebleken dat producten met ECOSE® Technology de reeds uitstekende prestatie van traditionele minerale wol producten verbeteren. Net als alle Knauf Insulation producten voldoet de nieuwe minerale wol aan de (regionaal en Europees) geldende normen op het gebied van gezondheid, veiligheid en kwaliteit door middel van certificatie en CE-markering, evenals aan ‘Underwriters Laboratories' criteria (UL) en GREENGUARDTM in Noord-Amerika.