Verpakking

Nieuwe, recyclebare verpakkingen Knauf Insulation

WE DENKEN MET JE MEE OM JE PROJECTEN DUURZAMER TE MAKEN

Vandaag de dag zoekt iedereen naar manieren om een circulaire economie te realiseren. Als isolatiepartner werken we graag met jou samen, for a better world, en dat houdt ook in dat we de milieu-impact van onze verpakkingen verlagen.

Wij hebben het ontwerp van onze verpakking en pallets volledig herzien om het gebruik van kleuren te beperken en de inktdekking met 70% te verminderen. Waarom? Het maakt recycling gemakkelijker, goedkoper en efficiënter. 

HET GOEDE VOORBEELD IN RECYCLEBARE VERPAKKING

We hebben een stevig commitment afgegeven om de milieu-impact van onze verpakkingen tegen 2025 te verminderen. Met dit initiatief zijn we op weg om deze doelstelling ruim op tijd te halen!

NOG STEEdS MEER ISOLATIE OP EEN PALLET

Door een optimale compressie verpakken we bij Knauf Insulation meer vierkante meter isolatie op een pallet. Vergelijk je bijvoorbeeld Acoustifit of Naturoll isolatie met het isolatiemateriaal van een andere leverancier, dan verpakken we soms wel een dubbele hoeveelheid op een pallet en in een vrachtwagen! 

Zo besparen we tijdens onze logistiek enorm op de CO2 uitstoot. En kun jij dezelfde hoeveelheid isolatie met veel minder pallet opslag verwerken! 
 

2025 VERPAKKING COMMITMENTS 

> 25% 

WE VERLAGEN HET GEBRUIK VAN VIRGIN PLASTIC IN ONZE VERPAKKINGEN MET MEER DAN 25%

25-50%

WAAR MOGELIJK RECYCLEN WE TUSSEN 25% EN 50% VAN ONZE PLASTIC FOLIE.

35% 

35% VAN ONZE HOUTEN PALLETS ZAMELEN WE IN VOOR HERGEBRUIK, REPARATIE EN RECYCLING.

Ontdek onze nieuwe verpakkingen

Je vertrouwde isolatie krijgt een nieuw jasje. De nieuwe verpakkingsfolies worden vanaf januari 2023 stapsgewijs ingevoerd. We begrijpen dat je zo snel mogelijk wilt wennen aan de nieuwe look van je voorraad!

Om je hierbij te helpen, hebben we onze oude en nieuwe verpakkingen in één handig overzicht voor je op een rijtje gezet. Zo weet je altijd precies wat je hebt staan! 

Nieuwe, recyclebare verpakkingen Knauf Insulation
Nieuwe verpakkingen Knauf Insulation
EEN CIRCULAIRE ECONOMIE

Het verlagen van de milieu-impact van onze verpakkingen is nog maar één van de drie commitments die we hebben gegeven om bij te dragen aan een circulaire economie.

ZO WINT IEDEREEN

Door onze isolatieverpakkingen eenvoudig recyclebaar te maken, leveren we een essentiële bijdrage aan een duurzame bouwsector. Zo kunnen architecten, ontwikkelaars en distributeurs gemakkelijker verantwoord duurzaam inkopen. Verwerkers, gemeenten en aannemers hoeven niet langer na te denken over hoe om te gaan met verpakkingsafval. En iedereen op onze planeet profiteert van een schoner milieu.

Nieuwe verpakking MW 35 Mineral Wool 35
For a Better World
FOR A BETTER WORLD

Knauf Insulation heeft altijd in het teken gestaan van duurzaamheid. We hebben de afgelopen tien jaar geweldige dingen bereikt en we zijn vastbesloten om nog veel meer te doen voor onze mensen en ons milieu.