
Rock4All steenwol, de nieuwe ster onder de steenwolplaten, is geschikt voor bijna elke klus. En omdat deze universeel toepasbare steenwol gemaakt is met het unieke ECOSE® Technology heeft Rock4All steenwol isolatie nog veel meer voordelen voor jou als verwerker. Ontdek waarom je met Rock4All echt elke isolatieklus rockt!
Met Rock4All rock je elke klus
De naam Rock4All zegt het al. Met Rock4All steenwol rock je echt bijna elke isolatieklus. Of het nu gaat om de isolatie van een schuin dak of het isoleren van een verdiepingsvloer of scheidingswand, met de universeel toepasbare Rock4All kun je de isolatieklus perfect uitvoeren. Omdat deze steenwol isolatie waterafstotend is, kun je Rock4All ook uitstekend als spouwmuurisolatie gebruiken. Dus heb je een keer een pak over? Geen nood, want elk restant isolatie gebruik je heel eenvoudig bij een nieuwe isolatieklus.
Bekijk de verwerkingsinstructies voor Rock4All steenwol
De eerste steenwol met Ecose
In 2009 introduceerde Knauf Insulation het innovatieve bindmiddel ECOSE Technology. We maken al onze glaswol met dit bindmiddel en nu is er dan ook de eerste steenwol met ECOSE. Door dit 100% natuurlijke bindmiddel is Rock4All steenwol isolatie geurloos, stofarm en geeft de isolatie veel minder irritatie aan je huid en handen.
Duurzame isolatie
Rock4All steenwol isolatie is een bijzonder duurzame keuze. De isolatie is erkend met het Eurofins Gold label voor een gezonde binnenluchtkwaliteit. Dat maakt de isolatie dus super gebruiksvriendelijk.
Daarnaast is deze steenwol met ECOSE Technology een duurzame keuze omdat bij de productie van dit bindmiddel ongeveer 70% minder energie nodig is in vergelijking met een standaard bindmiddel.

Isolatie die je makkelijk verwerkt
De universele steenwolisolatie Rock4All snijd je heel makkelijk op maat. Met een goed isolatiemes snijd je bij Rock4All als een mesje door de boter. Door de handige maatvoering past de isolatie eenvoudig tussen systemen van metalen staanders. Rock4All steenwol sluit goed aan op achterliggende constructies en ook onderling sluiten de isolatieplaten goed aan. Snijd je minerale wol met een beetje overmaat dan voorkom je heel eenvoudig kieren. Zo heb je dus veel minder risico op thermische lekken of een valse luchtspouw.
Meer over Rock4All
Wat is Rock4All steenwol?
Rock4All steenwol is de eerste universele steenwolplaat van Knauf Insulation. Je kunt deze steenwol voor verschillende toepassingen gebruiken. Deze steenwol isolatie maken we net als onze glaswol met het unieke bindmiddel ECOSE ® Technology. De isolatie is daarmee bijzonder gebruikersvriendelijk: geurloos, stofarm en irriteert minder aan huid en handen.
Wat is ECOSE® Technology?
ECOSE® Technology is een 100% natuurlijk bindmiddel dat gepatenteerd is door Knauf Insulation. Voor de productie van dit bindmiddel is zo’n 70% minder energie nodig ten opzichte van traditionele bindmiddelen. Bij ons bindmiddel ECOSE zijn alle petrochemische bestanddelen die in traditionele bindmiddelen zitten, vervangen door natuurlijke grondstoffen. ECOSE bevat dus geen toegevoegde chemicaliën zoals formaldehyde, fenol, kleurstof of acrylaat. Isolatie met ECOSE Technology is daarom geurloos, stofarm en irriteert minder aan je huid en handen.

Wat is de brandklasse van Rock4All steenwol?
Rock4All steenwol heeft de hoogste Euro Brandklasse A1. Meer weten over brandveiligheid? Bekijk dan onze pagina over brandveiligheid en isolatie.
Wat is de geluidsisolatie van Rock4All steenwol?
Steenwol isolatie heeft een open vezelstructuur waardoor de isolatie geluidsenergie goed kan absorberen. Rock4All steenwol heeft een vergelijkbare luchtstromingsweerstand als de Acoustifit glaswol en scoort om die reden vergelijkbaar als het gaat om geluidsisolatie.
Geluidsisolatie hangt vooral af van de opbouw. Een plaat steenwol alleen biedt onvoldoende geluidisolatie.
Denk bij een scheidingswand aan het volgende:
- Gebruik metalen staanders in plaats van houten balken
- Voeg een massieve afwerking van gipsplaten toe aan beide kanten. Denk er daarbij ook aan dat een extra laag gipsplaten extra geluidsisolatie biedt
- Dicht doorvoeren van leidingen en aansluitingen van wanden en kozijnen goed af
Wil je meer weten over geluidsisolatie? Bekijk dan onze pagina's over geluidsabsorptie en geluidsisolatie.
Wat is het verschil tussen glaswol en steenwol?
Er is weinig verschil tussen glaswol en steenwol als je kijkt naar de thermische isolatiewaarde en de geluidsisolatiewaarde. Glaswol en steenwol hebben een gelijkwaardige luchtstromingsweerstand. Om die reden hebben glaswol en steenwol ook een vergelijkbare prestatie als het gaat om geluidsisolatie.
Qua thermische prestaties hangt het af van de lambda en de dikte. Er zijn glaswolsoorten in ons assortiment met een betere thermische prestatie (lagere lambda) in een vergelijkbare dikte. Zo heeft de TP 432KD spouwmuurisolatie met een lambda van 0,031 en de Naturoll 032 een lambda van 0,032. Deze isolatie heeft bij een gelijke dikte daarom een hogere thermische prestatie.
Zowel glaswol als steenwol hebben de hoogste brandklasse A1. De smelttemperatuur van steenwol ligt overigens wel hoger dan die van glaswol.
Wat is de thermische isolatiewaarde van Rock4All steenwol?
Rock4All steenwol heeft een isolatiewaarde (λ) van 0,035 W/m.k. Afhankelijk van de dikte loopt de Rd waarde van deze steenwolplaat op. Bij een dikte van 40 mm is de Rd waarde 1,10 m2.K/W en bij een dikte van 160 mm is de Rd waarde 4,55 m2.K/W.
Gebruik onze online Rc calculator om de Rc waarde van een constructie te berekenen met Rock4All steenwol isolatie. Naar Rc waarde berekenen.
Waar kun je Rock4All steenwol voor gebruiken?
De steenwol isolatie Rock4All kun je gebruiken voor verschillende toepassingen:
- Binnenafbouw, denk aan de isolatie van scheidingswanden, voorzetwanden of de isolatie van een verdiepingsvloer of plafond
- Schuin of hellend dak isolatie
- Isolatie van spouwmuren, Rock4All steenwol is namelijk waterafstotend
Bekijk de verwerkingsinstructies voor de toepassing van deze steenwol isolatie:




Snel en direct de Rc waarde berekenen
Met onze online Rc calculator bereken je snel en eenvoudig de Rc waarde. Of het nu gaat om de Rc waarde van een hellend dak, de Rc waarde van een spouwmuur of voorzetwand. Met onze Rc calculator bereken je heel eenvoudig welke isolatie je nodig hebt.
Naar Rc calculator