Isolatie met ECOSE Technology

De introductie van het natuurlijke bindmiddel ECOSE Technology betekent sinds 2009 een baanbrekende evolutie in de bouwwereld. 

Door het toevoegen van ECOSE Technology in onze glas- en minerale wolproducten zijn deze zeer gebruikersvriendelijk. Zo is onze isolatie
geurloos, stofarm en irriteert niet aan handen en huid. Daarbij bezit onze isolatie een brandklasse A1, heeft het hoge isolatiewaarden en uitstekende geluidsabsorbtie. ECOSE Technology voldoet aan de hoogste binnenluchtkwaliteitsklasse waardoor onze isolatieproducten bijdragen aan een gezond binnenklimaat in woningen/gebouwen.

Minerale vezels
ECOSE Technology is gebaseerd op een formaldehyde-vrij bindmiddel voor de productie van glaswol en minerale wol. Bij de samenstelling van het bindmiddel maken petrochemische grondstoffen plaats voor plantaardige grondstoffen. Tijdens de productie van het ECOSE bindmiddel is zeventig procent minder energie nodig dan bij de totstandkoming van traditionele bindmiddelen. Aan de hand van een wereldwijd gepatenteerd proces worden de duurzame grondstoffen omgezet in een uitzonderlijk sterk bindmiddel. Dit betekent dat isolatie op basis van ECOSE Technology voelbaar zachter is, geen geur en weinig stof afgeeft. Het irriteert niet aan handen en huid en is daardoor prettig te verwerken en snijden. Het isolatiemateriaal is vriendelijk voor mens en milieu.

Een natuurlijke bruine kleur
ECOSE Technology onderscheidt zich niet alleen in duurzaamheid. Ook de kenmerkende, natuurlijke bruine kleur van het isolatiemateriaal en de wijze van verpakking verschillen duidelijk van de traditionele producten. Het ECOSE Technology logo staat duidelijk op de verpakking vermeld en garandeert dat er geen formaldehyde, acrylaten, verfstoffen of kunstmatige kleurstoffen zijn toegevoegd. Isolatiematerialen met ECOSE Technology zijn vriendelijk voor mens en milieu.

Binnenluchtkwaliteit
Het Eurofins Gold-certificaat geeft aan dat alle ECOSE producten voldoen aan de hoogstmogelijke normen voor binnenluchtkwaliteit.

                                                          
                            MW35 - Revolutionair, Relaxte isolatie                           Glaswol met ECOSE Technology

 

 

Pages